Fleetburner – Fleetburner
Format: CD -Vinyl
Label: Butler Records
Release: 2020

Fleetburner is een nieuw project geïnstigeerd door de Nederlandse gitarist/songwriter Kevin Storm, Zijn debuutalbum is gerealiseerd met een keur aan musici uit de internationale metalwereld. Het vuur van Fleetburner werd voor het eerst aangewakkerd in Enschede in 2018, toen mastermind Kevin Storm in twee maanden in een vlaag van inspiratie een heel album schreef. Een conceptalbum over alles achter je laten, al je schepen verbranden en met een nieuw vaartuig koers zetten naar… waar je dan ook maar ooit zult belanden.

Kevin en de Noorse drummer Tomas Myklebust ontmoetten elkaar tijdens een tour met Vulture Industries (Season of Mist) en besloten aan het eind van die tour dat ze toch echt samen een band moesten beginnen. Dit bleek het fundament voor Fleetburner, waarna Kevin de cirkel rond maakte met het benaderen en toevoegen van de andere musici waarvan hij de meeste op verschillende tournees heeft ontmoet, zoals ex-In Flames bassist Peter Iwers en Dark Tranquillity/ex-Arch Enemy gitarist Christopher Amott (zie hier onder voor de volledige line-up).

De zoektocht naar een geschikte zanger leidde uiteindelijk naar de Amerikaanse zanger Ken Simerly. Een relatieve nieuwkomer in de scene waarvan dit zelfs zijn eerste full length opname is, hetgeen zijn prestatie des te indrukwekkender maakt. Zijn bijdrage zorgt er mede voor dat het eindresultaat niet in één (sub)genre te plaatsen is en je elementen van heavy metal, thrash, black, prog en classic rock terug hoort. De zang van Ken grijpt namelijk terug op de gloriedagen van de rock, daar hij onbevreesd is zijn hart uit te storten met een indrukwekkend vocaal bereik. Deze emotionele diepgang is precies wat nodig is om het verhaal van Fleetburner tot leven te wekken. Een verhaallijn dat een geheel leven omvat, van een onzeker weggelopen kind tot de reis van een volwassen man die worstelt met zijn innerlijke demonen. En die van buiten. En die daar voorbij.

Tracks:
01. The Land
02. The Beach
03. The Breakwater
04. Open Water
05. The Fleet
06. The Passenger
07. The Deck
08. The Course
09. Below the Waves
10. The Deep
11. The Endless

Website: Fleetburner

Line-up:

Vocals : Ken Simerly
Bass : Peter Iwers (ex-In Flames, ex-Cyrha)
Drums : Tomas Myklebust (Vulture Industries, Slegest)
Keys : Veli-Matti Kananen (Kalmah, One Morning Left)
Guitars / songwriting : Kevin Storm (session for Equilibrium, Shining, e.v.a)
Featurings:
Christopher Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy)
Nils Courbaron (Sirenia)
Masha “Scream” Arkiphova (Arkona)
Agnete M Kirkevaag (Madder Mortem)