Review: Voodoo Ramble – Home Again

 

Voodoo Ramble - Home Again

Voodoo Ramble – Home Again
Format: CD – Digital / Label: Thoroughbred Music Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In de recensie van het vorige album van de Kroatische band Voodoo Ramble, ‘Can’t Write A Pop Song (When You’ve Got The Blues)‘, sprak ik de hoop uit dat de band zich op een volgend album meer op de rauwe bluesrock kant zou focussen, aangezien deze stijl de band m.i. het beste ligt.

En op het nieuwe album van de band gebeurt dat op een aantal nummers. Zo is Baby I’ve Been Loving You een branderig stuwend bluesrocknummer met schurende riffs en lichte Bachman-Turner Overdrive invloeden. De invloed van Bachman-Turner Overdrive, Classic Rock dus, is zowieso groot op het album.

In nummers als The Smell Of Money en het zwaar pompende Bye Bye Baby laten Boris Zamba (zang, gitaar), Nino Krzna (bas) en Mario Klaric (drums) horen dat hun hart bij de Classic Rock ligt.

Het openingsnummer van het album Waterfall zou zo op het repertoire van the Doobie Brothers hebben gepast. Een nummer met prima gitaarwerk en een funky groove. Lesson I’ll Never Forget is vervolgens een spetterende harde bluesrocker, die onstuimig voortpompt.

Het energiek pompende Little Blues Queen gaat meer richting het geluid van Foghat. In de energieke boogie Goin’ Wild hoor je ook wat Status Quo invloeden voorbijkomen.

De lekkerste nummers van het album zijn de funky, Hendrix-achtige, bluesrock van Street Livin’ en het eveneens funky Love.

Voodoo Ramble bewijst met dit album dat Classic Rock en bluesrock prima hand in hand gaan. Een overtuigend album!

Tracks:
01. Waterfall
02. Baby I’ve Been Loving You
03. The Smell Of Money
04. Bye Bye Baby
05. Home
06. Lesson I’ll Never Forget
07. I Found The Blues
08. Little Blues Queen
09. Street Livin’
10. Goin’ Wild
11. Like An Aeroplane
12. Love

Website: http://www.voodooramble.com/index.php/en/