Review: Voodoo Ramble – Can’t Write A Pop Song (When You’ve Got The Blues)

 

Voodoo Ramble - Can’t Write A Pop Song (When You’ve Got The Blues)

Voodoo Ramble – Can’t Write A Pop Song (When You’ve Got The Blues)
Format: CD / Label: Thoroughbred Music
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ondanks het feit dat dit alweer hun derde album is, is dit mijn eerste kennismaking met de band Voodoo Ramble uit Kroatië. De band bestaat al sinds 2010 en speelde o.a. tijdens de dertigste International Blues Challenge in Memphis en tijdens de European Blues Challenge in 2016.

Momenteel bestaat de band uit Boris Zamba (gitaar), Nino Krznar (bas), Mario Klaric (drums) en Sinisa Drobnjak (gitaar).

De albumtitel geeft aan dat je geen popnummer kunt schrijven wanneer je de blues hebt. En toch staat er een popgerichte song op dit album, de single London Town, dat een aanstekelijk luchtig hoekig popnummer is met hitpotentie.

Eigenlijk kom je allerlei stijlen tegen op dit album. Zo is I Know It’s You een dromerig zwevend nummer met overduidelijke Pink Floyd trekjes en een stuwende prog overgang.

Out Of This World is vervolgens een soulballad, die fraai bluesy gezongen wordt door Ivana Galic. Down Home is vervolgens een luchtig huppelende countryrock swinger.

De blues(rock) is volop aanwezig in het messcherp groovende Too Bad For Heaven, Too Good For Hell. Een nummer met snijdend hard gitaarwerk dat aan het werk van Pat Travers doet denken. De rocker Born On The Road lijkt het broeierige geluid van Creedence Clearwater Revival te koppelen aan rauwe Rolling Stones-achtige riffrock.

Het titelnummer Can’t Write A Pop Song gaat meer de bluesy pubrock kant op (denk richting Nick Lowe).

In het broeierige Man In Doubt kom je zowel invloeden als Lynyrd Skynyrd als Bachman-Turner Overdive tegen. Het Classic Rock geluid van die laatstgenoemde band zit ook in de luie rauwe rocker Stitch In Time.

Variatie genoeg dus op dit album van Voodoo Ramble. Mij bevalt de rauwere bluesrock kant van de band het beste en ik hoop dat zij zich op een volgend album meer op die kant focussen.

Tracks:
01. Born On The Road
02. Can’t Write A Pop Song
03. I Know It’s You
04. Out Of This World
05. Too Bad For Heaven, Too Good For Hell
06. London Town
07. Keep Your Heart
08. Man In Doubt
09. Stitch In Time
10. Down Home
11. Always On The Run (instrumental)
12. I Know It’s You (radio edit)
13. Too Bad For Heaven, Too Good For Hell (radio edit)

Website: http://voodooramble.com/index.php/en/