Review: Track Dogs – Where To Now?

 

Track Dogs - Where To Now?

Track Dogs – Where To Now?
Format: CD – Digital / Label: Mondegreen Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Track Dogs is een band, die bestaat uit een bont gezelschap. Twee Ieren, één Brit en één Amerikaan, Garrett Wall (gitaar, mandoline, zang), Dave Mooney (bas, mandoline, zang), Howard Brown (trompet, zang) en Robbie K. Jones (zang, cajon, banjo). Bovendien is de band ook nog eens gevestigd in Madrid. Een wereldband dus!

En de folk muziek speelt een grote rol bij deze band. Op hun zevende album in hun zestienjarige bestaan vind je een aantal zeer aanstekelijke luchtige nummers waar je direkt vrolijk van wordt maar ook een aantal zeer intieme melancholische nummers. Hun vorige album ‘Fire On The Rails‘ is al weer uit van 2020.

Geopend wordt met de swingende sprankelend folkpop van Every Dog’s Day waarin de trompet van Howard Brown een vrolijke rol speelt.

Ook My Love Feels Real sprankelt je tegemoet. Een nummer met een behoorlijk bluegrass geluid door de swingende banjo van Robbie K. Jones. De trompet zorgt wederom voor de vrolijke noot. Vervolgens is She Sang Songs een melancholieke deiner met prachtige zang en stemmige strijkers.

Donna Lola wordt gezongen door Cathy Jordan van de band Dervish en is een zwierig folkdance nummer met een haast dixieland-achtige uitbundige sfeer.In River Of Gold verhuizen we naar de lome Tijuana klanken van Mexico. Track Dogs bewijzen in Carolina On My Mind dat zij een soulvol geluid ook niet uit de weg gaan in een lekker zacht groovend nummer.

Less Than Equal, het zeer intieme Where To Now? en de intiem zwevende ballad Last Lick Of Light zijn de echte parels op dit indrukwekkende album van Track Dogs.

Tracks:
01. Every Dog’s Day
02. My Love Feels Real
03. She Sang Songs
04. Donna Lola
05. Meet Me In The Middle
06. River Of Gold
07. Carolina On My Mind
08. Less Than Equal
09. Where To Now?
10. Empty Tracks
11. At A Time Like This
12. Last Lick Of Light

Website: http://trackdogsmusic.com/