Review: The Snarlin’ Yarns – It Never Ends

 

The Snarlin' Yarns - It Never Ends

The Snarlin’ Yarns – It Never Ends
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Dial Back Sound – Sonic RendezVous
Release: 2023

Tekst: Gerrit Schinkel

The Snarlin’ Yarns is een alt-bluegrass- en improvisatiepoëziegroep uit Ogden, Utah. In juli 2019 neemt de band hun eerste volledige album ‘Break Your Heart’ op in de Dial Back Sound Studio van Matt Patton (Drive-By Truckers) en zijn maat Bronson Tew in Water Valley, Mississippi. Het album wordt in 2020 uitgebracht.

Op 23 januari jl. verscheen het nieuwe album van The Snarlin’ Yarns, met de nieuwe bandleden bassist Ryan Ridge en ukelelespeler Tommy Dolph. Het album, ‘It Never Ends’, is ook weer opgenomen in de Dial Back Sound Studio met de producers Matt Patton en Bronson Tew.

De toon wordt met het openingsnummer, tevens de 1e single, Mermaid met een one, two, three, four meteen gezet. Vrolijke uptempo door Mara Brown gezongen bluegrass met tussendoor de poëtische teksten van Abraham Smith.

Ook in Pretty Pollyanna is het vrolijkheid troef. In het swingende Ketamean Ma, met duozang van Brown en Abraham Smith, horen we ook een aantal magnifieke vioolsolo’s. In Rhubarb Fields, met een ‘huilende’ viool en de indringende teksten van Smith, zakt het tempo.

Electric Prairie Rain is heerlijke folk, met viool, banjo en de klagende zang van Smith. Viool en banjo dragen het door Mara gezongen Needle And Thread. Gospelinvloeden bespeur ik in het balladeachtige The Big Letdown, met uitbundige zang van Smith.

De gashendel gaat daarna weer open in het swingende Dry Cleaning. Die For A Drink is bluesy, uitbundig en hilarisch. In het slotnummer Garbage Night keert de rust weer. Mooie duozang van Brown en Smith, een ‘slepende’ viool, banjo en fraaie bastonen.

Conclusie:
‘It Never Ends’ is een heerlijk album. Voetjes van de vloer en swingen maar.

Tracks:
01. Mermaid
02. Pretty Pollyanna
03. Ketamean Ma
04. Rhubarb Fields
05. Electric Prairie Rain
06. Needle and Thread
07. The Big Letdown
08. Dry Cleaning
09. Die For a Drink
10. Garbage Night

Line-up:
Mara Brown – viool, zang
Abraham Smith – improvised poetry
Williams Pollet – gitaar
Jason Barrett – Fox – banjo
Tommy Dolph – ukelele
Ryan Ridge – elektrische bas

Website: https://www.thesnarlinyarns.com/