Review: The Hello Darlins – In The Sundust

 

The Hello Darlins - In The Sundust

The Hello Darlins – In The Sundust
Format: CD (EP) – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Na het debuutalbum ‘Go By Feel‘ uit 2021 is het nu wachten op het tweede album van de Canadese formatie The Hello Darlins. Een formatie uit Calgary met een wisselende bezetting maar met een vaste kern die bestaat uit Candace Lacina (zang), Mike Little (keyboards) en Murray Pulver (gitaar, zang), op deze EP aangevuld met Bob Glaub (bas, o.a. Bob Dylan, Bruce Springsteen en Warren Zevon), Chad Cromwell (drums, o.a. Neil Young, Brian Wilson en Bonnie Raitt), Brett Ashton (bas, zang) en Dave Fenley (zang).

Het wachten op het nieuwe album wordt met deze EP wat vergemakkelijkt. Er staan namelijk zeven heerlijke Americana nummers op de EP waarop de warme Americana je weer tegemoet zweeft.

Zo is Lay Down Low de zeer fraaie intieme opener met kristalheldere zang van Candace en dromerige koortjes. Highway 355 klinkt al net zo lekker intiem.

Candace laat in een aantal numers de leadzang over aan anderen. Zo wordt Better Days gezongen door Dave Fenley, die een schitterende gebroken soulvolle stem heeft in een loom deinend nummer. Murray Pulver verzorgt de zang in het schurend stuwende Do It Up Right en in Hallelujah Bravery zingt bassist Brett Ashton een hemels mooi duet met Candace. Een uiterst kwetsbare Americana ballad.

What Is A Broken Heart For opent met een dromerig koor intro in een verder warm en intiem nummer.

Deze zeven nummers van The Hello Darlins klinken dusdanig warm en intiem dat je al genietend wacht op hun nieuwe album!

Tracks:
01. Lay Down Low
02. Highway 355
03. Better Days
04. Do It Up Right
05. What Is A Broken heart For
06. Julianne
07. Hallelujah Bravery

Website: https://thehellodarlins.com/