Recensie: The Hello Darlins – Go By Feel

 

The Hello Darlins - Go By Feel

The Hello Darlins – Go By Feel
Format: CD – LP – Digital / Label: Continental Record Service Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

‘Go By Feel’ is het debuutalbum van de Canadese band The Hello Darlins. En dat is niet zomaar een bandje want de band bestaat uit muzikanten, die tot de meest gevraagde sessiemuzikanten van Canada behoren.
En dat zijn
Candice Lacina, Mike Little, Murray Pulvert, Clayton Bellamy, Matt Anderson, Russell Broom, Shane Gusse en Dave en Joey Landreth, die we nog kennen als the Bros. Landreth.

Gezien de ervaring van deze muzikanten wordt er gesproken van een “supergroep”. En dat is een gevaarlijke term want meestal vallen albums van “supergroepen” tegen door een te gelikt resultaat of omdat er teveel geëxperimenteerd wordt.

Op het debuut van deze Canadezen echter niets van dit alles. Hun ervaring spat namelijk van het album af.

Een heerlijk Americana album is het resultaat waarin de satijnzachte en loepzuivere stem van Candice Lacina samen met de prima meerstemmige koortjes de show stelen.

Begonnen wordt met het heerlijk ontspannen Catch That Train in een stijl die ergens tussen Sheryl Crow en Shania Twain in zit, terwijl fans van Ilse DeLange hier ook enthousiast van kunnen worden. Lonely In Las Vegas is een intiem zwevende ballad met prima Eagles-achtige koortjes.

Het ballad gehalte is zowiso behoorlijk hoog. Go By Feel is een ballad met een soulvol People Get Ready (Curtis Mayfield) geluid en een zacht twangende bluesgitaar. De dromerige countryballad Aberdeen is een duet van Candice Lacina met Joey Landreth, die ook op de dobro te horen is.

Matt Anderson treedt aan voor een duet met Vandice in Still Waters, de single van dit album. Een nummer van een Wild Horses (Rolling Stones)-achtige kwaliteit. De ervaring van de band is goed te horen in de sprankelende en melancholische Americana van Mountain Time.

Op het eind van het album is het ballad gehalte wellicht ietsjes te hoog maar dat mag het luisterplezier echter niet verpesten aangezien deze ballads allemaal van een zeer smachtende en hoge kwaliteit zijn.

‘Go By Feel’ is een prima debuutalbum van een aantal doorgewinterde studioratten.

Website: The Hello Darlins

The Hello Darlins - Go By Feel - back