Review: The Deslondes – Ways & Means

 

The Deslondes - Ways & Means

The Deslondes – Ways & Means
Format: CD – Digital / Label: New West Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

‘Ways & Means’ van The Deslondes is een voltreffer…punt.

Na de twee eerdere albums, ‘The Deslondes’ uit 2015 en ‘Hurry Home’ uit 2017 bleef het even stil rond de band uit New Orleans. Sam Doores kwam met een zeer verdienstelijk solo album en ook Riley Downing leverde een prachtig eigen werkstuk af vorig jaar.

In dat zelfde jaar was het echter ook tijd om de band weer bij elkaar te brengen. John James Tourville nam het voortouw en besloot om zijn makkers te benaderen en eigenlijk was iedereen direct enthousiast om weer aan de slag te gaan.

De heren weten de opgedane ervaringen van hun uitstapjes op een prachtige wijze samen te brengen in hun derde gezamenlijke album. Aangevuld met nieuwe klanken en een volledige drumkit is er een natuurlijke ontwikkeling hoorbaar zonder dat het prachtige geluid van de twee voorgangers verloren is gegaan.

Andria Tokic was ook ditmaal de producer van dienst (samen met The Deslondes) en in tegenstelling tot het verleden werkte hij nu met een band die al een hele verzameling aan ideeën hadden “uitgewerkt” voordat ze de vertrouwde omgeving van de Bombshelter studio, Nashville Tennessee inliepen. De verdeling was dus duidelijk, mede omdat ze precies van elkaar weten wiens krachten het best werken in de nieuwe nummers. Het resulteerde in wat waarschijnlijk het makkelijkste album was om te maken.

De onderlinge band tussen de mannen is familiair en die band wordt gebruikt om eenzelfde verstandhouding met hun fans te krijgen. “De jongens voelen als familie. En wanneer je naar onze muziek luistert, dan hoop ik dat je het gevoel krijgt dat we samen zijn” zegt John James , de band is weer bij elkaar en het voelt goed!

Dat het goed voelt, daar kunnen we ons enkel en alleen maar bij aansluiten want na de heerlijke solo uitstapjes is het wel heel fijn dat The Deslondes weer een gezamenlijke plaat hebben losgelaten op de wereld.

Tracks:
01. Good To Go
02. Five Year Plan
03. Ways & Means
04. South Dakota Wild One
05. Consider Me
06. Howl At The Moon
07. Home Again
08. Wild Eden
09. Standing Still
10. Dunes
11. Tomorrow Morning
12. Bound By Love
13. Sweet Release
14. Hero

The Deslondes are:
Dan Cutler
Sam Doores
Riley Downing
Cameron Snyder
John James Tourville

Featuring:
Margo Price – Vocals on “Ways & Means”
Twain – Backing vocals on “Consider Me,” “Howl at the Moon,” “Wild Eden,” “Dunes,”
“Tomorrow Morning,” “Bound by Love,” and “Sweet Release”
Billy Contreras – Strings on “Wild Eden,” “Standing Still,” and “Bound by Love”

Nog even aandacht voor de Europese tourdata van Deslondes member Riley Downing:
04-11-2022 – Groningen – Take Root
05-11-2022 – Utrecht – TivoliVredenburg