Review: The Boneshakers – One Foot In The Groove

 

The Boneshakers - One Foot In The Groove

The Boneshakers – One Foot In The Groove
Format: CD / Label: Take It To The Bridge Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band the Boneshakers bestaat 25 jaar! En om dat heuglijke feit te vieren komen zij met het nieuwe album ‘One Foot In The Groove’ waarop hun nieuwe zangeres Jenny Langer (van o.a. de band Moonshine Society) te horen is. Een zeer soulvolle zangeres met een doorleefde krachtige stem.

The Boneshakers debuteerden 25 jaar geleden met het album ‘Book Of Spell’ en de band laat onder leiding van gitarist Randy Jacobs, ex-Was (Not Was) horen dat we hier nog steeds met een solide groovende band te maken hebben.

Op dit album bestaat de band naast Jenny Langer en Randy Jacobs uit Sergio Gonzalez (drums, o.a. Keb’’Mo), Jon Gilutin (keyboars, o.a. Aretha Franklin, Bonnie Raitt en Patti LaBelle) en Nathan Brown (bas, o.a. Coco Montoya).

Daarnaast staan the Texicali Horns, Coco Montoya (gitaar), Bernard Fowler (zang, the Rolling Stones) en Sir Harry Bowens (zang) op de gastenlijst.

Het album opent op een wijze, die we van the Boneshakers gewend zijn. Loom funkend in Mr. Alice Doesn’t Live Her Anymore. Hier bewijst jenny Langer gelijk dat we met een prima zangeres te maken hebben.

De Rolling Stones klassieker Let’s Spend The Night Together is in een pompend rauywe bluesversie gestoken met gemeen slidegitaarwerk en soulvolle zang. I Am The Blues is een cover van de Britse band 24 Pesos. Een broeierig traag bluesnummer met vlammend gitaarspel.

(Little) Steve Van Zandt’s Ain’t Got The Fever No More is een goed voorbeeld van een broeierig pompend soulbluesnummer met kreunend gitaarspel van Randy Jacobs. Daarna funkt de band onverstoorbaar verder in Big Legged Man met een onweerstaanbare groove.

Donnie Fritts’ One Foot In The Groove is ook funky maar dan meer op een lome broeierige wijze met een lekker gierend soulorgel van Jon Gilutin.

In de zeer intieme cover van William Bell’s I Forgot To Be Your Lover bewijst Jenny Lang een uitstekende soulzangeres te zijn. Dat doet zij nogmaals in de warm deinende soul van Ice Cream And Cigarettes.

Tot slot laten the Boneshakers in More, More, More en de rauwe funk van Powerful Notions horen waarom zij tot de top van de funky blues horen.

25 jaar actief en nog steeds een uitstekende band! The Boneshakers leveren met hun nieuwe album opnieuw vertrouwde topkwaliteit!

Tracks:
01. Mr. Alice Doesn’t Live Here Anymore
02. Let’s Spend The Night Together
03. I Am The Blues
04. Ain’t Got The Fever No More
05. Big Legged Man
06. One Foot In The Groove
07. I Forgot To Be Your Lover
08. Ice Cream And Cigarettes
09. More, More, More
10. Powerful Notions

Website: https://www.officialboneshakers.com/