Review: Steve Lukather – Bridges

 

Steve Lukather - Bridges

Steve Lukather – Bridges
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Het in een mooi hoesje gestoken album ‘Bridges’ is het negende solowerkstuk van Steve Lukather, in het dagelijks leven zanger/gitarist/componist van Toto. Het is de opvolger van het prima ‘I Found The Sun Again’ dat twee jaar geleden uitkwam.

Toto-fans kunnen dit plaatje zonder terughoudendheid aanschaffen, want met medewerking van Toto-isten zoals Lee Sklar, David Paich, Simon Phillips, Joseph Williams en Lukathers zoon Trevor, kent ‘Bridges’ een hoog Toto-gehalte.

Dan komt het dus aan op de liedjes en die zijn zoals eigenlijk altijd wel bij Toto/Lukather dik in orde, waarbij de Amerikaan ook nog eens compositorische bijstand krijgt van broodschrijvers als Randy Goodrum en Stan Lynch.

Dat er dan af en toe fragmenten voorbij komen die je associeert met eerder werk, is dus geen probleem zo lang je lekkere rocksongs als Burning Bridges, de toekomstige hit When I See You Again (tenminste als de dames en heren dj’s dit nummer uitroepen tot Alarmschijf), I’ll Never Know en Not My Kind Of People in de aanbieding hebt; ook op balladgebied heeft Lukather een naam hoog te houden en dat-ie dat nog altijd in zich heeft, bewijst hij met het fraaie All Forevers Must End.

Niks nieuws onder de hete zon van juni 2023, geen grote innovaties, allemaal niet nodig; beluister ‘Bridges’ en het wordt sowieso een goede dag !

Tracks:
01. Far From Over
02. Not My Kind Of People
03. Someone
04. All Forevers Must End
05. When I See You Again
06. Take My Love
07. Burning Bridges
08. I’ll Never Know

Website: http://www.stevelukather.com/