Steve Lukather – I Found The Sun Again
Format: CD – LP – Digital / Label: The Players Club – Mascot Label Group
Release: 2021

Tekst: Joop van Rossem

Sinds de geboorte van Toto is Steve Lukather lid van dit gezelschap. Daarnaast was en is hij een graag geziene sessiemuzikant en houdt hij er een solocarrière op na. Pas in 1991 toonde hij tijdens de Kingdom Of Desire Tour aan met gemak leadvocalist te kunnen zijn en dat bewijst hij opnieuw op zijn nieuwe album ‘I Found The Sun Again’.

Tijdens de opnames maakte hij gebruik van een vaste begeleidingsband met daarin drummer Gregg Bissonette, David Paich (piano, orgel), Jeff Babko (toetsen), Jorgen Carlsson/John Pierce (bas), terwijl op Run To Me de inmiddels 80-jarige Ringo Starr achter de drumkit plaats nam.

Opmerkelijk: op backing vocals vinden we Joseph Williams terug, de huidige Toto-frontman die op exact dezelfde datum zijn nieuwe soloplaat op de wereld loslaat Zie hier onder:

Recensie: Joseph Williams – Denizen Tenant

‘Luke’ biedt op zijn nieuwe cd vijf originals en drie covers. Om met die laatste te beginnen: Lukather heeft niet gekozen voor de weg van de minste weerstand want Traffic’s The Low Spark Of High Heeled Boys krijgt een voortreffelijke interpretatie, onder meer door een fabelachtige Hammond-solo van Paich en is ruim tien minuten puur genieten. 

Ook Welcome To The Club, de magistrale opener van Joe Walsh’ lp ‘So What’ en Bridge Of Sighs van Robin Trower worden gedreven uitgevoerd.

Dan het nieuwe spul, te beginnen met opener Along For The Ride, een opzwepende rocker in het Toto-straatje, compleet met The Who-motiefje en de ideale concertopener. Vervolgens is het tijd voor Serpent Soul, een venijnig en funky swingende rocksong; Journey Through is een machtige instrumental, Run To Me kan zo op de radio en de titelsong is een heerlijke gepatenteerde Toto-ballad.

Als de toestand in de wereld het toelaat gaan Lukather en Joseph Williams met een aantal nieuwe rekruten als Toto op wereldtournee met als titel Dogz Of Oz Tour. Hopelijk spelen ze dan ook enkele songs van dit prima album !

Tracklist:
01. Along For The Ride
02. Serpent Soul
03. The Low Spark Of High Heeled Boys
04. Journey Through
05. Welcome To The Club
06. I Found The Sun Again
07. Run To Me
08. Bridge Of Sighs

Website: Steve Lukather