Review: Soulful Femme – Attitude

 

Soulful Femme - Attitude

Soulful Femme – Attitude
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Soulful Femme is een duo, dat bestaat uit zangeres Stevee Wellons en gitariste Cheryl Rinovato. Stevee bracht al twee soloalbums uit en was lid van bands als the Rhythm Machine en the Cruisers en Cheryl won al drie keer de Jim Weber Award voor de beste bluesgitarist.

In 2021 brachten zij hun debuutalbum ‘It Is Well With My Soul‘ en ‘Attitude’ is hun nieuwste album, geproduceerd door Albert Castiglia.

De soul speelt, de bandnaam zegt het al, een grote rol op dit album. De ene keer gegoten in een bluesrock jasje de andere keer weelderig en intiem.

Naast hun band (Michael Bram (drums), Matt Raymond (bas), Doug Woolverton (trompet), Mark Early (tenor saxofoon) en Dave Gross (orgel) treden Albert Castiglia, Kevin Burt en Tommy Castro als gasten aan.

Albert Castiglia is met zijn schurende gitaar te horen in het rauw pompende Not Like You. Een lekker venijnig nummer. Kevin Burt zingt met Stevee een duet in de cover van Willie Dixon’s Insane Asylum. Een intiem deinende cover met de zeer krachtige soulstemmen van Kevin en Stevee.

Ook gitarist Tommy Castro is te gast. Je hoort hem, ook op zang, in de ingetogen groovende cover van James Brown’s Talkin’ Loud And Sayin’ Nothing. Het album opent met de gemeen riffende gitaar van Cheryl Rinovato in Attitude. Een broeierig funky bluesrock nummer met priemend gitaarwerk. Can’t Get There From Here is een hoekige funkgroover en ook Loser’s Game zit in de funky hoek maar dan op een mellow groovende intieme wijze.

Dysfunction Funk is geen funknummer maar wel een lui skankend reggaenummer. De intieme soulkant van Soulful Femme komt aan bod in de intieme soulblues Crazy en het weelderig deinende Time To Walk.

Soulful Femme doet de bandnaam op dit nieuwe album alle eer aan! Een zeer prettig album!

Tracks:
01. Attitude
02. Not Like You
03. Insane Asylum
04. Can’t Get There From Here
05. Breathe Again
06. Loser’s Game
07. Talkin’ Loud And Sayin’ Nothing
08. Walk Out
09. Dysfunction Funk
10. Crazy
11. Time To Walk

Website: https://soulfulfemme.com/