Het duo doet zeer zeker hun bandnaam alle eer aan!

 

Soulful Femme - It Is Well With My Soul

Soulful Femme – It is Well With My Soul
Format: CD – Digital / Label: Skydog Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Als je al 25 jaar actief bent met optredens en dan nu pas met een debuutalbum komt kan je spreken van “he he…eindelijk!

Dat is het geval bij het soul/bluesduo Soulful Femme uit Pittsburgh. Het duo bestaat uit Stephanie “Stevee” Wellons (zang) en Cheryl Rinovatto (gitaar).

En is dit album het lange wachten waard geweest? Het antwoord is “ja!”.

Soulful Femme klinkt op dit album, dat door Rick Witkowski geproduceerd werd, namelijk flink soulvol. Dat komt vooral door de krachtige soulstem van Stephanie Wellons. Haar stem veroorzaakt in It Is Well With My Soul (Intro) en It Is Well With My Soul (Outro) zelfs voor een hoog gospelgehalte (ook door het statige orgel).

De soul wordt met blues gemengd in het losjes groovende Set You Free. Een nummer met een heerlijke funky bas en een gierend soulorgel.

Het blijft funky in Born To Blues maar dan meer in de mellow groove hoek. Een bluesy nummer a la Albert King met Cheryl Rimovatto’s priemende bluesgitaar. Trouble is een lome jazzy shuffle met zacht priemend gitaarwerk.

In Dead Man’s Blues treedt Bernard Allison aan met zijn vlammende gitaar. Een lui pompende blues waarin met heimwee wordt terug gekeken naar Bernard’s vader Luther Allison.

De gierende slidegitaar van Joanna Connor steelt de show in het pompende 40 Under, dat gevolgd wordt door het funky Bitter Taste met hard splijtend gitaarwerk. Mark Byars is te gast in de intieme soulvolle ballad Ribbon.

Fearless One heeft een ontspannen, haast Michael Franks-achtig, jazzy geluid waarna Right This Wrong weer in de hoekige funky blueshoek thuishoort.

Beter laat dan nooit, dit debuutalbum van Soulful Femme. Het duo doet zeer zeker hun bandnaam alle eer aan!

Website: Soulful Femme

Tracklist:
01. It Is Well With My Soul (Intro)
02. Set You Free
03. Born To Blues
04. Trouble
05. Dead Man’s Blues
06. 40 Under
07. Bitter Taste
08. Ribbon
09. Fearless One
10. Right This Wrong
11. Judgement Day
12. It Is Well With My Soul (Outro)