Review: Philip Sayce – The Wolves Are Coming

 

Philip Sayce - The Wolves Are Coming

Philip Sayce – The Wolves Are Coming
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Forty Below Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het heeft drie jaar geduurd maar nu is er dan de opvolger van het album ‘Spirit Rising’ van gitarist Philip Sayce uit Toronto. Hij werd vooral beïnvloed door Jeff Healey met wie hij ook toerde. Ook speelde hij bij Melissa Etheridge.

Het Jeff Healey geluid is in sommige nummers flink terug te horen zoals in de hard bonkende bluesrocker Babylon Is Burning. Een nummer vol vernietigend hard gitaarwerk waarin een mix plaatsvindt van het geluid van Jeff Healey en Jimi Hendrix.

Het album opent met loeihard met Oh! That Bitches Brew. Een nummer vol met Led Zeppelin-achtige riffs, een behoorlijk hoog Whole Lotta Love gehalte en scheurend gitaarspel. Lady Love Divine gaat de funky kant op op een venijnige stuwende wijze. Ook Your Love is funky maar dan meer op een Lenny Kravitz wijze.

Het intiem deinende Blackbirds Fly Alone heeft ook flink bij Lenny Kravitz gespiekt. It’s Over Now is een sfeervol deinende ballad met een fel rockende passage. Black Moon opent met dreunende, haast  Glitterband-achtige, drums en is een hoekige mix van glamrock en bluesrock.

De cover van Albert Collins’ The Moon Is Full is een woest vlammend rockend nummer. Backstabber gaat vervolgens meer de luie broeierige kant op. Intuition is instrumentaal waarin Philip zowel warm priemend als hard bijtend gitaarspel laat horen.

De cover van John Lee Hooker’s This Is Hip is de afsluiter van het album in een akoestische versie. Hierin bewijst Philip dat hij ook akoestisch behoorlijk krachtig klinkt.

Ik heb maar één advies: Kopen dit meesterlijke bluesrock album!

Tracks:
01. Oh! That Bitches Brew
02. Lady Love Divine
03. Babylon Is Burning
04. Your Love
05. It’s Over Now
06. Black Moon
07. Blackbirds Fly Alone
08. The Moon Is Full
09. Backstabbers
10. Intuition
11. This Is Hip

Website: https://www.philipsayce.com/