Review: PennyLeen – Move On

 

PennyLeen - Move On

PennyLeen – Move On
Format: Single / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Vorig jaar zorgde zangeres PennyLeen, oftwel Penny Leen Krebbers, voor het muzikale hoogtepunt van dat jaar met haar single ‘Epiphany‘. Een nummer, dat haar donkere periode beschreef waarin ze een openbaring kreeg en tot inzichten, besef en bewustzijn kwam met een weergaloos mooie single als resultaat.

Het nummer werd meer dan 50.000 keer op Spotify gestreamd en ook de bijbehorende videoclip op YouTube trok vele kijkers.

Haar nieuwe single Move On gaat over één van de onderdelen van haar donkere periode en dan met name het niet willen of kunnen herkennen van je innerlijke demonen met als credo “verstand op tien, gevoel op nul en maar doorgaan! En dat leidde uiteindelijk tot PennyLeen’s diepe instorting.

Het nummer opent met stemmig cellospel waarna de intieme stem van PennyLeen invalt. Zij kinkt in eerste instantie droef en kwetsbaar en zij vraagt zich af waarom ze zoveel tijd verspild heeft aan het denken en waarbij ze zich aanleerde om haar gevoelens ver weg te duwen. Gewoon doorgaan dus met je hoofd fier omhoog en vooral niet stilstaan! Ze komt uiteindelijk tot de pijnlijke  conclusie dat deze manier niet voor haar werkte.

Naar gelang het nummer vordert begint PennyLeen steeds soulvoller en krachtiger te klinken. Vooral in de hoekig stotende overgang krijgt Move On een haast gospelachtig geluid, mede door de prima backingvocals.

Het nummer zit hoorbaar vol met kracht, trots en weerbaarheid. De mentale veerkracht spettert dan ook van dit nummer af. Move On maakt deel uit van een vier songs tellende EP, die later dit jaar gaat verschijnen.

Opnieuw bewijst PennyLeen dat het overwinnen van haar innerlijke demonen tot een ontroerend mooi nummer heeft geleid.

Deze single is voor mij nu al een hoogtepunt van dit jaar!

Website: https://www.facebook.com/pennyleen