Review: PennyLeen – Epiphany

 

PennyLeen - Epiphany

PennyLeen – Epiphany
Format: Download single / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het kost ontzettend veel kracht, durf en doorzettingsvermogen om je na een zeer ellendige periode van anderhalf jaar terug te knokken om dan met een zeer imponerende en intieme single op de proppen te komen.

Dat is dus gebeurd bij zangeres en multi-muzikante PennyLeen, oftewel Penny Leen Krebbers.

PennyLeen begon als zangeres en saxofoniste in de soul, funk en jazzhoek en speelde onder meer bij Hans Dulfer Rosa King en Kaz Lux. Zowel haar debuutalbum ‘No Hesitation’ als haar tweede album ‘Still Waters/Savage Waves’ werden door de pers zeer positief ontvangen.

Daarna viel PennyLeen in een zeer diep emotioneel dal en was zij niet in staat om maar iets met muziek te doen.

De single ‘Epiphany’ (Openbaring) mag daarom gezien worden als een nummer waarin ze haar emoties uit die periode verwerkt heeft.

PennyLeen doet alles op deze single zelf. Ze zingt, bespeelt alle instrumenten, schreef de tekst, de arrangementen en deed de productie. En de zeer indrukwekkende clip is ook van haar hand!

Epiphany bestaat uit twee helften.

In de eerste helft bevindt ze zich in een uitzichtloze duisternis en dat wordt muzikaal verwoord via ontzettend breekbare gekwelde zang met een zwaarmoedig stuwend koor. PennyLeen is in gevecht met haar diepste gevoelens. “I’ve lost myself”, “I smashed and crashed”. Een wanhopige schreeeuw om hulp.

Dan volgt de omslag via een zwevend engelachtig koor dat PennyLeen bij de verlichting brengt waar ze weer vrede met zichzelf kan hebben. Het koor dat in de eerste helft van het nummer nog zwaarmoedig stuwend klonk klinkt hier krachtig stuwend. PennyLeen heeft de weg naar de levensbron en dus zichzelf weer gevonden en laat dit uitbundig aan iedereen horen,.

Beide helften van duit nummer komen rechtstreeks in je ziel binnen en bezorgen je niet alleen kippenvel maar ook flink wat tranen in je ogen.

Daarbij ondersteunt de clip dit nummer op een prima wijze. Via PennyLeen’s gezichtsuitdrukking, vooral die ogen die je niet loslaten, en haar lichaamshouding laat ze je de inhoud van dit nummer op een voortreffelijke wijze zien en voelen.

Om te zeggen dat PennyLeen weer helemaal terug is, is het “Understatement of the Year”. Ze is krachtiger dan ooit terug!

Een ontroerend mooie single!

Website: https://www.facebook.com/pennyleen
Instagram: pennyleen

PennyLeen - Epiphany - lyrics