Review: Mick Pini – Pastoral

 

Mick Pini - Pastoral

Mick Pini – Pastoral
Format EP / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Dat de Britse gitarist-zanger Mick Pini (tegenwoordig woonachtig in Duitsland) een veelzijdige bluesartiest is werd vorig jaar al bewezen door het overzichtsalbum ‘Backtrack‘. Een album waarop Mick samenwerkte met producer Craig Marshall, a.k.a. Audio 54.

Deze samenwerking wordt voortgezet op Mick’s nieuwe EP ‘Pastoral’. Een EP die is uitgebracht als lekkermaker voor Mick’s binnenkort te verschijnen nieuwe album.

Mick werd ooit door Eric Clapton de “enige legitieme opvolger van Peter Green” genoemd en waarom dat is is goed te horen in de openingstrack van de EP, Pastoral. Een donker zwevend nummer, dat drijft op een bed van warme keyboardklanken en traag dreunende drums. De twangende gitaar van Mick geeft dit nummer inderdaad een Peter Green (‘Albatross”) achtig geluid. Een fraai en mystiek nummer.

Careless is vervolgens een luchtig funky groovend bluesy popnummer met Mick’s intieme stem en een zachte fluwelen trompet als smaakmakers.

Daarna gaat Mick op de broeierige, ontspannen J.J. Cale toer in Spark. Het nummer swingt zacht door, gevoed door Mick’s schurende en kreunende gitaar.
Het instrumentale Just Playin’ is de afsluiter van de EP. Een loom bluesrock nummer, dat mij aan Lonnie Mack’s ‘Satisfy Suzie” deed denken, mede door Mick’s donker twangende gitaar.

Vier heerlijke nummers, die doen uitzien naar een nieuw album van Mick Pini.

Tracks:
01. Pastoral
02. Careless
03. Spark
04. Just Playin’

Website: https://www.mickpini.com/