Review: Mean Mary & The Contrarys – Hell & Heroes Vol. 1

 

Mean Mary & The Contrarys - Hell & Heroes Vol 1

Mean Mary & The Contrarys – Hell & Heroes Vol 1
Format: CD – Digital / Label: Woodrock Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Mean Mary & The Contrarys is een band uit Nashville, TX, geformeerd rondom Mary James (zang, akoestische banjo, elektrische banjo, elektrische gitaar, keyboards). Bijgestaan door haar Contrarys, David Larsen (bas, backing vocals) en Allen Marshall (drums, backing vocals).

Na het debuutalbum ‘Portrait Of A Woman’ komt het trio nu met een EP met vier nummers. Op die EP speelt de Americana de grootste rol. Americana op een melancholieke, donkere en broeierige wijze. De banjo van Mary speelt daarin een grote rol naast haar krachtige doorleefde stemgeluid.

Penelope Rose opent de EP op een stuwende wijze met Mary’s krachtig priemende elektrische banjo. Er hangt een melancholieke, donkere sfeer in dit nummer.

Fugitive opent met de broeierig galmende gitaar van Mary op een zeer tere wijze. Hierna gaat het nummer over in een donker stampend Americana nummer met breekbare intense zang. Seven League Shoes is een intiem deinend Americana nummer met een uitbundig swingend bluegrass einde.

De EP wordt afgesloten met het mooiste nummer, Sparrow Alone. Een desolaat hoekig stuwend nummer waarin een fuzzgitaar opduikt. De zang van Mary is in dit nummer zeer krachtig galmend. Een intens mooi nummer!

Het is jammer dat we hier maar met vier nummers te maken hebben want deze nummers van Mean Mary & the Contrarys doen zeer zeker naar veel meer verlangen!

Tracks:
01. Penelope Rose
02. Fugitive
03. Seven league Shoes
04. Sparrow Alone

Website: https://www.meanmary.com/