Review: Ledfoot & Ronni Le Tekrø – Limited Edition Lava Lamp

 

Ledfoot & Ronni Le Tekrø - Limited Edition Lava Lamp

Ledfoot & Ronni Le Tekrø – Limited Edition Lava Lamp
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: TBC Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het vorige album van de samenwerking van Ledfoot en Ronni Le Tekrø bevatte ingetogen donkere akoestische muziek. Op hun nieuwste album is de veelzijdigheid troef!

Ledfoot werd als Tim Scott McConnell geboren en probeerde onder eigen naam als singer-songwriter door te breken met een album op het Sire label. Dat album was geen succes waarna hij het onder de naam Ledfoot ging proberen. Aanvankelijk lukte dat ook niet waarna Ledfoot in 1989 uit de muziekbusiness stapt om als portier in een homobar en als schoonmaker zijn geld te gaan verdienen.

Het muzikale bloed begon toch weer te kriebelen waarna hij de bands the Havalinas en het Mo Mac Trio begon. Solo hield hij zich bezig met de zogenaamde “dark blues”. Ronni Le Tekrø is een Noorse gitarist, bekend als lid van de band T.N.T.

Zoals gezegd is hun nieuwe album zeer veelzijdig.

Zo wordt er verrassend geopend met de countryrock van Little Rosie. Door de donkere stem van Ledfoot krijgt dit nummer toch een donker randje. Een ingetogen  intiem nummer met zwevend huilend gitaarwerk. Door de zwevende pedal steel heeft Crying ook een countrysfeer.

Dan krijg je plotsklaps de loodzware bluesrock boogie The Ego In The Coffin om je oren. Een zeer gruizig e boogie met smerig snerpend en gierend gitaarwerk. In de statige ballad You Should Know How Hard It Is gaat de blues hand in hand met psychedelische rock.

De ballad Sailor gaat al galmend de kant van Roy Orbison op waarbij vermeld moet worden dat er bij mij ook invloeden van onze eigen the Cats kwamen bovendrijven. Limited Edition Lava Lamp is een grimmig, bijna instrumentaal, nummer met een behoorlijk hoog vroeg Pink Floyd gehalte. Het breekbare jazzy Sister deed mij vooral aan het solowerk van Syd Barrett denken.

De afsluiter, The Hurtful Game, deed mij vervolgens aan een psychedelische versie van Tom Petty denken.

De veelzijdigheid op dit album van Ledfoot & Ronni Le Tekrø is totaal geen bezwaar. Integendeel! Het maakt van dit album een zeer aangenaam album!

Tracks:
01. Little Rosie
02. Crying
03. The Ego In The Coffin
04. You Should Know How Hard It Is
05. Never Use Your Eyes
06. Sailor
07. Limited Edition Lava Lamp
08. Sister
09. This Hurtful Game

Website:
https://www.ledfoot.net/ 
https://www.ronniletekro.com/