Review: Kenny Wayne Shepherd – Dirt On My Diamonds Volume 1

 

Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Volume1

Kenny Wayne Shepherd – Dirt On My Diamonds Volume 1
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Provogue Records
Release: 2023

Tekst: Harry Pater

De vijfvoudig Grammy-genomineerde gitarist Kenny Wayne Shepherd (KWS) staat bekend om het inluiden van Amerikaanse roots in het hedendaagse tijdperk en heeft zijn nieuwste studioalbum uitgebracht, ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’, dat in november uitkwam via Provogue Records / Mascot Label Group.

Na de veelgeprezen heruitgave van ‘Trouble Is…25’ uit 2022 en de opvolger van het zeer succesvolle studioalbum ‘The Traveler’ uit 2019, keert KWS terug met een gloednieuw studioalbum.

Op ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ legt KWS acht flarden eerlijke menselijke emoties vast en serveert deze rauw aan een publiek dat meer dan ooit echte muziek nodig heeft. “Ik voel me gewoon verantwoordelijk voor het maken van de beste muziek die ik kan”, besluit hij. “En ik ben erg opgewonden om te zien wat er met deze nummers gebeurt als we ze meenemen op tournee…”

Dit project, ontstaan ​in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, beschrijft KWS’s reis van muzikale evolutie, met verhalen over verlies, verlossing en memorabele melodieën, allemaal gemaakt door een eliteteam van songwriters. Zoals hij het zelf omschrijft: “Elke plaat die ik maak is een moment in de tijd. En dit is een heel bijzonder moment.”

Nadat ondergetekende KWS ooit live zag als voorprogramma van de countryrockers Eagles (echt waar) op een openluchtconcert in Hamburg had ik er meteen een nieuwe bluesrockheld bij. Sindsdien heb ik zijn carrière nauwgezet gevolgd en werd regelmatig verrast door zijn composities en optredens. Ook dit album is erg de moeite waard en heb ik met plezier beluisterd. Erg leuk vind ik de Elton John cover Saturday Night’s Alright For Fighting.

In januari start hij met een uitgebreide Amerikaanse tournee om het nieuwe album te promoten, hopelijk komt hij volgend jaar ook bij ons optreden!

Tracks:
01. Dirt On My Diamonds
02. Sweet & Low
03. Best Of Times
04. You Can’t Love Me
05. Man On A Mission
06. Saturday Night’s Alright For Fighting
07. Bad Intentions
08. Ease On My Mind

Website: https://www.kennywayneshepherd.net/