Review: Kenny Wayne Shepherd – Trouble Is…25

 

Kenny Wayne Shepherd - Trouble Is...25

Kenny Wayne Shepherd – Trouble Is…25
Format: CD + DVD – CD + Blu-ray – 2Vinyl LP – Digitaal / Label: Provogue – Mascot Label Group
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Kenny Wayne Shepherd was pas een broekie van 18 jaar oud toen hij in 1995 zijn debuutalbum ‘Ledbetter Heights’ op de markt slingerde en waarmee hij bluesliefhebbers meteen aan zich wist te binden. Twee jaar verscheen het nog meer aansprekende ‘Trouble Is’ en wie een beetje kan rekenen, beseft dat die plaat dus een kwart eeuw oud is, vandaar de enigszins aangepaste albumtitel.

Shepherd ging met zijn bijna complete ploeg van 25 jaar geleden de studio in om het album compleet opnieuw in te spelen, zelfs producer Jerry Harrison was wederom van de partij. Deze jubileumuitgave bestaat dus uit een volledige heruitgave van de liedjes van het originele album, aangevuld met de Bob Dylan-cover Ballad Of A Thin Man dat al in 1997 werd opgenomen maar niet op de cd verscheen.

Daarnaast bevat dit jubileumpakketje een documentaire over het originele album en een live-cd. Voor wie het album in 1997 heeft gemist (foei !) is er nu de ideale gelegenheid om die blunder te herstellen.

Liefhebbers van de Amerikaanse bluesrocker mogen ondertussen uitkijken naar een spiksplinternieuwe plaat die al in de steigers staat en naar zijn concerten in het voorjaar van 2023. Tot dat moment is het heerlijk vertoeven met dit fantastische werkje!

Concerten 2023:
29 april: SPOT/Oosterpoort, Groningen
10 mei: Melkweg, Amsterdam

Tracks:
01. Slow Ride
02. True Lies
03. Blue on Black
04. Everything Is Broken
05. I Don’t Live Today
06. (Long) Gone
07. Somehow, Somewhere, Someway
08. I Found Love (When I Found You)
09. King’s Highway
10. Nothing to Do with Love
11. Chase the Rainbow
12. Trouble Is…
13. Ballad Of a Thin Man

Blu-ray Info:
Regionfree, so playable worldwide
Full “Trouble Is… 25 Anniversary Show”
Documentary about “Trouble Is… 25”

Website: https://www.kennywayneshepherd.net/