Review: Jesse Redwing – Trim The Fat

 

Jesse Redwing - Trim The Fat

Jesse Redwing – Trim The Fat
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Redwing Recordings
Release: 2024

Tekst: Tom Wouters

Jesse Redwing kennen we nog van zijn uitstekende retro bluesrock album ‘Light My Way’ uit 2020. En nu is er een opvolger met het album ‘Trim The Fat’, al zouden we met een draaitijd van net 30 minuten eerder van een EP kunnen spreken.

Maar kort of niet, met ‘Trim The Fat’ heeft Redwing zijn vintage sound nog eens even flink aangescherpt, het album klinkt alsof in de wrakke schuur van de buren is opgenomen. Redwing is duidelijk schatplichtig aan artiesten als The Black Keys en Cedric Burnside zonder zijn eigen (Australische) identiteit prijs te geven.

‘Trim The Fat’ opent met de heftige rockabillyblues van Run D.b, de blazers en de mondharmonica geven het nummer een snoeiharde touch mee waar Redwing’s vocals mooi over heen knauwen. Can’t Afford Your Love is een mooie jumpblues met weer die rockende mondharmonica.

In de shuffleblues Monkey Man horen we voor het eerst Redwing’s gitaar in de hoofdrol. Nwo is vervolgens een unisono gespeelde talking blues, waarin Redwing’s gitaar en vocals mooi versmelten met de mondharmonica. Other Dude Blues is zo’n typische mid-tempo John Lee Hooker-boogie met eens te meer de modharmonica in de hoofdrol.

Inside-looking Out is vintage bluesrock à la Lenny Kravitz en die stijl klinkt ook door in het afsluitende I Don’t Wanna End Up Like That.

Met ‘Trim The Fat’ heeft Jesse Redwing wederom een fraai retrobluesrock album(pje) gemaakt, waarin hij laat horen zijn klassiekers te kennen, zonder zijn eigen stijl te verloochenen. Klasse!

Tracks:
01. Run D.b.
02. Can’t Afford Your Love
03. Monkey Man
04. Nwo
05. Other Dude Blues
06. Inside-looking Out
07. I Don’t Wanna End Up Like That

Website: https://jesseredwing.online/