Review: Jax Hollow – Only The Wild Ones

 

Jax Hollow - Only The Wild Ones

Jax Hollow – Only The Wild Ones
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Jax Hollow uit Nashville, TN, bewees met haar debuutalbum ‘Underdog Anthems‘ uit 2021 al dat we hier te maken hebben met een aanstormend Americana talent. Dat bewijst zij nogmaals met haar tweede album ‘Only The Wild Ones’. Bijgestaan door muzikanten die afkomstig zijn uit de bands van o.a. k.d. Lang, the Brother Osborne en Miranda Lambert overtuigt zij met haar mix van enerzijds intieme breekbare nummers en anderzijds krachtige rockende nummers waarop zij als een rockende variant  van Sheryl Crow overkomt.

Ze gaat van start met het lome Wolf In Sheepskin, voorzien van rauw bluesy gitaarwerk en de krachtige zang van Jax. Een goed voorbeeld van de rock kant van Jax is Ethereal Emerald, dat tegen de Southern Rock aan leunt. Ook Ride Or Die is een venijnig broeierige rocker.

Het loom pompende Wallflower Girl In Bloom zit qua stijl ergens tussen Sheryl Crow en Suzanne Vega in. Jax’s zeer soulvolle zang komt goed tot zijn recht in de ingetogen ballad Stepping Stone. Ventriloquist is een loom, zwoel, wiegend nummer met een licht jazzy geluid.

Runnin’ Like A Gypsy is een onstuimige rocker, die gevolgd wordt door het rauw riffende You Didn’t Hear The Redwoods. Only The Wild Ones is de dromerige, zeg maar gerust stonede, afsluiter van het album, dat handelt over de eerste keer dat Jax een joint rookte.

Voor de liefhebbers van het meer rockende Americana geluid is dit album van Jax Hollow een verplichte aanschaf!

Tracks:
01. Wolf In Sheepskin
02. Ethereal Emerald
03. Wallflower Girl In Bloom
04. Ride Or Die
05. Stepping Stone
06. Renegade Season
07. Whores And Heathens
08. Ventriloquist
09. Runnin’ Like A Gypsy
10. You Didn’t Hear The Redwoods
11. Only The Wild Ones

Website: https://www.jaxhollow.com/