Review: Ivy Gold – Broken Silence

 

Ivy Gold - Broken Silence

Ivy Gold – Broken Silence
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Golden Ivy Records – A1 Records
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Om het multiculturele vijftal Ivy Gold een supergroep te noemen, gaat wellicht wat ver maar het collectief rond zangeres Manou bestaat uit muzikanten met sterke cv’s: Sebastian Eder (gitaar, producer, Avalon), Anders Olinder (toetsen, Glenn Hughes, Peter Gabriel), Tal Bergman (Joe Bonamassa, Sammy Hagar, Billy Idol, drums) en bassist Kevin Moore (Jennifer Rush).

Het resulteert in een volvet rockalbum met invloeden van funk, blues, (hard)rock en gospel en is de opvolger van het debuut ‘Six Dusty Winds‘ (2021); vorig jaar bracht de band de live-dvd ‘Live At The Jovel‘ uit.

De vooruitgesnelde single en hier de opener annex titelsong, waarschijnlijk het paradepaardje van het album, maakte al nieuwsgierig en krijgt een sterk vervolg met geweldige tracks als het met fijne blazers opgesierde No Ordinary Woman.

Het knallende Drifting, het live uitgevoerde Clapton/Cray-nummer Old Love, met heerlijk toetsenwerk van Anders Olinder, het zwaar groovende Six Times Gone, funkrockers Got What I Need en House Of Cards76; ook in de rockballads staan ze hun mannetje/vrouwtje getuige I Am That I Am en Sacred Heart, compleet met gospelsfeertje.

Concerten:
De groep treedt voornamelijk op in Duitsland, optredens in Nederland staan -nog- niet op het programma.

Tracks:
01. Broken Silence
02. No Ordinary Woman
03. Got What I Need
04. House Of Cards
05. I Am That I Am
06. Six Times Gone
07. Sacred Heart
08. Drifting
09. Broken Wings Of Hope
10. Old Love (live)
11. Silence

Website: https://ivygold.net/