Review: Ivy Gold – Live At The Jovel

 

Ivy Gold - Live At The Jovel

Ivy Gold – Live At The Jovel
Format: CD – DVD & Blu-ray / Label: A1 Records – Golden Ivy Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ivy Gold is een band, die is samengesteld uit muzikanten vanuit diverse landen. Drummer Tal Bergman komt uit de USA en speelde o.a. bij Joe Bonamassa, bassist Kevin Moore komt uit Spanje en was ondermeer in de band van Jennifer Rush te horen, toetsenist Anders Olinder uit de UK heeft een verleden in de Glenn Hughes Band, en gitarist Sebastian Eder en zangeres Manou komen uit Duitsland.

Hun tweede album, na het debuut ‘Six Dusty Winds’ uit 2021 is live opgenomen in de Jovel club in Munster. De club van Steffi Stephan uit de Udo Lindenberg Band.

De muzikanten uit Ivy Gold zijn voor stuk voor stuk subliem. De muziek van deze band is prima! Stevige funky bluesrock waarin je invloeden als Glenn Hughes en Mother’s Finest tegenkomt. Zoals in de logge funky bluesrock van This Is My Time met fabuleus gitaarwerk van Anders Olinder.

De vette funkbas van Kevin Moore opent het luchtig groovende Believe. Without You is het rustpunt van het album via een warm tintelende slowblues . Een prachtnummer, mede door de bijtende gitaar van Anders Olinder.

Na stevige hoekige bluesrock van Born Again bewijst drummer Tal Bergman een beest van een drummer te zijn in zijn drumsolo. Daarna volgt de gruizig grommende bluesrock van Six Dust Winds. Shine On heeft een sprankelende groove en Manou blijft maar galmen…

Na de lome funky bluesrock Suspicion volgt We Are One met lichte Hendrix trekjes.

Een geweldig album van een geweldige band.

Tracks:
01. This Is My Time
02. Face Of Deceit
03. Believe
04. Without You
05. Born Again
06. Drum Solo
07. Six Dust Winds
08. Shine On
09. Suspicion
10. We Are One
11. Retribution

Website: https://ivygold.net/