Review: Gary Eisenbraun – Pendulum Swings

 

Gary Eisenbraun - Pendulum Swings

Gary Eisenbraun – Pendulum Swings
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In 2021 schreef ik de recensie van het album ‘Throwing Stones‘ van zanger-gitarist Gary Eisenbraun uit Tamba Bay, Florida. Ik was destijds niet geheel overtuigd van het album mede door de overdaad aan ballads, die op dat album stond.

Hoe fijn is het dan dat blijkt dat een artiest je opmerkingen/adviezen ter harte heeft genomen en met zijn nieuwe album een zeer overtuigende release heeft afgeleverd? Dat is namelijk precies wat er aan de hand is met het nieuwe album van Gary Eisenbraun. Het album staat dit keer vol met vurige rauwe bluesrock en er is werkelijk geen nummer dat niet overtuigt! Ook op dit album vermoed ik, door het ontbreken van informatie, dat Gary alles zelf heeft ingespeeld.

Hij opent zijn album op overtuigende wijze met het smerig riffende Ashes. Een nummer met vlammend bijtend gitaarwerk en Gary’s zang, die iets weg heeft van een “boze Tom Petty”. Het tempo ligt in I Ain’t The King iets lager maar dit is nog steeds een smerig donker nummer, dat ietsjes meer richting de Classic Rock gaat.

Vervolgens is A Restless Heart een ongepolijst fuzzend en funky nummer dat gevolgd wordt door de rauwe Americana, met een bluesy ondertoon, van Light Of Day. For The Love I Never Had klinkt broeierig op een Chris Whitley-achtige wijze met zeer grofkorrelig en vurig gitaarwerk. De bluesrock ballad Fearless Sky overtuigt door zijn melancholische geluid.

Why I Fade Away is grimmig, hoekig, rauw en vooral hard! Gary laat zijn gitaar hier hard brullen en gieren. Love In Disguise is een zeer zweterige boogie met een Radar Love-achtige drive. Het zeer broeierige en loom fuzzende Angels And Whispers sluit het album af.

Gary Eisenbraun overtuigt met ‘Pendulum Swings’. Ik kan dit album dan ook aanraden aan alle bluesrock liefhebbers!

Tracks:
01. Ashes
02.I Ain’t The King
03. A Restless Heart
04. Light Of Day
05. For The Love I Never Had
06. Blindfolded In The Rain
07. Why I Fade Away
08. Fearless Sky
09. When You Gonna See The Light
10. Love In Disguise
11. Are You Gonna Cover Me
12. Angels And Whispers

Website: https://www.gary-eisenbraun.com/