Review: D’Virgilio, Morse & Jennings – Sophomore

 

D’Virgilio, Morse & Jennings - Sophomore

D’Virgilio, Morse & Jennings – Sophomore
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Begin 2022 brachten de heren Nick D’Virgilio (Big Big Train, ex-Spock’s Beard), Neal Morse (NMB, Transatlantic, Flying Colors, ex-Spock’s Beard) en Ross Jennings (Haken) hun debuutalbum uit, getiteld ‘Troika‘. Een verrassende release want de heren vertoeven doorgaans in de stevige progrock, maar op dat album ventten de mannen hun liefde voor het werk van Crosby, Stills & Nash uit, waarmee vooral voor Morse een droom in vervulling ging.

Op deze opvolger is het aandeel “schitterend gezongen liedjes” nog groter dan op ‘Troika’, de progrockelementen blijven beperkt tot Tiny Little Fires, dat door zijn instrumentatie en opbouw in de buurt van symfo komt, en de rockende beuker Mama.

De overige acht songs zijn prachtige miniatuurtjes die worden gedomineerd door de stemmen van het trio. Persoonlijke voorkeuren: Linger At The Edge Of My Memory, The Weary One, Weighs Me Down en Anywhere The Wind Blows.

Liefhebbers van CSN kunnen onverwijld tot aanschaf overgaan, mocht je tijdens de jacht ook nog het eerste album tegenkomen, neem dat dan meteen mee !

Tracks:
01. Hard To Be Easy
02. Linger At The Edge Of My Memory
03. Tiny Little Fires
04. Right Where You Should Be
05. The Weary One
06. Mama
07. I’m Not Afraid
08. Weighs Me Down
09. Walking On Water
10. Anywhere The Wind Blows
11. Right Where You Should Be (alternative version)
12. The Weary One (alternative version)

Website: https://www.nickdvirgilio.com/