Review: Dust Radio – Problem & Remedy

 

Dust Radio - Problem & Remedy

Dust Radio – Problem & Remedy
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Na de EP ‘Shotgun Shack‘ is het nu tijd voor een volwaardig album van de Britse bluesrock band Dust Radio uit Yorkshire/Lancaster. Deze band is sinds 2020 actief en verrast ons met een album vol met veelzijdige bluesrock waarbij intiem akoestisch werk ook niet geschuwd wordt.

De band bestaat uit Paddy Wells (zang, harmonica), Tom Jackson (gitaar, zang), Stu Baggaley (bas) en Stevie Oakes (drums).

Het openingsnummer van het album, By Way Of Fat Sam, is een gruizig groovend bluesrocknummer. Behoorlijk broeierig met luie gitaarriffs en de priemend pompende harmonica van Paddy Wells. Een prima binnenkomer! Met Problem & Remedy gaat de band de intiemere broeierige blueskant op. In dit nummer steelt de smartelijk huilende harmonica de show.

South Of Nowhere heeft hetzelfde broeierie luie geluid als het geluid van G. Love. Lekker funky dus! De intieme kant van de band komt aan bod in het sfeervol zwevende, instrumentale, The Canyon.

Invloeden van de Britse band Free zijn aanwezig in het broeierig rockende Face Don’t Fit en Gallows Pole gaat vervolgens meer de rauw groovende funky kant op. I Walk On Gilded Splinters, de klassieker, die onder andere bekend is van Dr. John, krijgt een flink smerig fuzzgeluid met bijbehorend schurend gitaarwerk van Tom Jackson.

De afsluiter, No More Trouble, opent met een schurende solospot voor Paddy Wells’ harmonica waarna zich een luie, Fleetwood Mac (old style)  blues ontwikkelt.

Dust Radio maakt vooral één ding duidelijk met dit prima album: We hebben er wederom een heerlijke Britse bluesband bij!

Tracks:
01. By Way Of Fat Sam
02. Problem & Remedy
03. South Of Nowhere
04. The Canyon
05. Face Don’t Fit
06. Gallows Pole
07. I Walk On Gilded Splinters
08. No More Trouble

Website: https://www.facebook.com/dustradioblues/