Review: DeWolff – Live & Outta Sight 3

 

DeWolff - Live & Outta Sight 3

DeWolff – Live & Outta Sight 3
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Electrosaurus Records – Suburban Records
Release: 2023

Tekst: Harry Pater

Onder de titel ‘Live & Outta Sight’ heeft een van Nederlands populairste rockbands DeWolff inmiddels een derde live-album uitgebracht en deze release is evenals de recente concerten van het Limburgse trio lekker lang.

De eerste cd in deze serie werd in 2015 uitgebracht en de tweede in 2019. De eerste twee waren enkele discs en deze derde een dubbelaar (en op vinyl op 3 lp’s). Daarnaast werd in 2021 het album ‘Live with Metropole Orkest at Royal Theatre Carré Amsterdam‘ uitgebracht en in februari van dit jaar kwam het studioalbum Love, Death & In Between uit.

Inmiddels zijn er al veertien albums uitgebracht van het inmiddels zestienjarige Limburgse trio, bestaand uit zanger/gitarist Pablo van der Poel, zijn drummende broer Luka van der Poel en Hammond-organist/keyboardspeler Robin Piso. De opnamen werden eerder dit jaar gemaakt tijdens de Love, Death & In Between tour in diverse plaatsen, van Parijs tot Hamburg en van Amsterdam tot Barcelona, met naast de drie vaste bandleden ook de achtergrondzangeressen Kim & Diwa.

De band heeft net een Britse tournee afgesloten en begint op 27 oktober met concerten in Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en sluiten het jaar, na nog één Brits concert, met een uitgebreide tournee (dertien concerten tot half januari!) door Nederland, waarna ze in België vier concerten geven en daarna verder toeren door ons land, waarna ze optredens hebben staan in Spanje en tien in het Verenigd Koninkrijk. Waar ze na eind maart gaan optreden is nog niet bekendgemaakt, maar al deze geplande concerten maken wel duidelijk dat DeWolff zeer geliefd is.

Na het beluisteren van deze opnamen kan je alleen concluderen dat dit zeer terecht is! De songs op dit dubbelalbum komen vooral van de recente albums ‘Tascam Tapes’, ‘Wolffpack’ en ‘Love Death & In Between’ en daarop hoor je hoe DeWolff tegenwoordig live klinkt, al was dit eigenlijk vanaf het begin al het geval.

Het grooved en rockt en klinkt geweldig. De sound van de band is al jaren bijzonder te noemen, met naast de uitstekende (samen)zang van de broers Van der Poel, het gitaargeweld van Pablo, de prachtige orgelklanken van Robin en het lekkere drumwerk van Luka, terwijl het ‘dameskoortje’ een mooie toevoeging is!

Tracks:
CD 1
01. Night Train
02. Heart Stopping Kinda Show
03. R U My Savior?
04. Made It To 27
05. Nothing’s Changing
06. Will O’ The Wisp
07. Jacky Go To Sleep
08. Gilded

CD 2
01. Yes You Do
02. Live Like You
03. Blood Meridian I
04. Blood Meridian II
05. Treasure City Moonchild
06. Message For My Baby
07. Rosita

Website: https://www.dewolff.nu/#/home