Deze samenwerking tussen DeWolff en het Metropole Orkest smaakt naar meer!

 

DeWolff & Metropole Orkest - Live At Royal Theatre Carre, Amsterdam

DeWolff & Metropole Orkest – Live At Royal Theatre Carre, Amsterdam
Format: CD – vinyl 2LP / Label: Suburban – Electrosaurus Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Natuurlijk is de combinatie van een rockband met een klassiek orkest niets nieuws! Dat bewezen o.a. Deep Purple en Metallica al. Maar het is voor het eerst, dat een dergelijke samenwerking zo magnifiek uitpakt als bij de samenwerking van de psychedelische orgelblues band DeWolffen het Metropole Orkest.

Wat dit album zo bijzonder maakt is dat het Metropole orkest zich als een onderdeel van DeWolff presenteert en wel op een zeer krachtig stuwende wijze.

Dat DeWolff een topband is wisten we al. Ze openen dit concert met het pompende Yes You Do waarin gelijk blijkt hoe goed DeWolff en het Metropole Orkest bij elkaar passen. De swingende orgelsound en de extra stuwing van het orkest zorgen voor een geweldige opener.

In Sugar Moon duikt een zachte funky groove op en slaat het orkest aan het zingen. De band moedigt het publiek aan mee te doen maar dan op een hilarische wijze: “je mag wel in je handen klappen, als je die gewassen hebt. En je mag alleen in je eigen handen klappen”…..

Medicine is heerlijk lui en bluesy met het weldadig romige orkest en de haast Aaron Neville zang. Do Me opent op een “Rainy Night In Georgia” achtige wijze, dus intiem, bluesy en vooral soulful. Freeway Flight is een branderige slowblues met een broeierige jazzy swingende versnelling.

Voor stevig pompende bombastrock kan je bij Tombstone Child terecht. Een nummer waarin de klassieke break van het orkest totaal niet in de weg zit.

Live Like You is een felle Deep Purple-achtige rocker met een pompend Metropole Orkest.

De twee hoogtepunten van het album zijn het sprookjesachtig mooie Enlighten Yourself en de dromerige pyschedelische blues Tired Of Loving You met het Metropole Orkest als ontzettend stuwende aandrijver.

Deze samenwerking tussen DeWolff en het Metropole Orkest smaakt vooral naar meer! Wat een prima concert registratie!

Tracklist:
01. Yes You Do
02. Sugar Moon
03. Medicine
04. Do Me
05. Freeway Flight
06. Outta Step – Ill At ease
07. Tombstone Child
08. Live Like You
09. Enlighten Yourself
10. Tired Of Loving Yourself
11. Deceit And Woo

Website: DeWolff