Review: Corb Lund – Songs My Friends Wrote

 

Corb Lund - Songs My Friends Wrote

Corb Lund – Songs My Friends Wrote
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Old Timer, old timer, Too Late to die young now

De Canadese Country & Western Corb Lund komt met zijn negende plaat, een waarop hij nummers vertolkt die zoals de titel al doet vermoeden door bevriende artiesten zijn geschreven.

Corb Lund, afkomstig uit Taber, Alberta is er zo een die voldoet aan de verwachtingen wanneer je aan Country & Western denkt. Wanneer hij niet met muziek bezig is, is hij namelijk op zijn ranch te vinden. Hij is betrokken bij meerdere projecten die opkomen voor de rechten/omstandigheden van de ranchers in zijn omgeving. Zo verleende hij zijn medewerking aan de Centre For Family Literacy en haalt middels benefietoptredens geld op om de projecten verder te ondersteunen.

‘Songs My Friends Wrote’ is de opvolger van ‘Agricultural Tragic’ uit 2020, de plaat die vorig al een de-luxe uitgave kreeg samen met het uit 2012 afkomstige ‘Cabin Fever’. Met tien nummers en slechts een kleine 33 minuten aan speeltijd lijkt het misschien wat aan de korte kant maar zij die bekend zijn met het repertoire van Corb , weten dat zijn platen maar zelden meer dan veertig minuten klokken. Beter goed gedoseerd dan slecht in overvloed zullen we maar zeggen.

The Hurtin’ Albertans is sinds 2005 de band waar hij mee speelt, voortgekomen uit The Corb Lund Band en ook op deze plaat zijn ze weer van de partij. Samen zijn ze goed voor een reeks zeer goed ontvangen album waarvan enkele de gouden status wisten te bereiken.

De opnames vonden plaats in de Riverdale Recorders , Edmonton Alberta. De productie was in handen van Corb zelf in samenwerking met Scott Franchuk en Grant Siemens.

Het is een prima album geworden waarop je je geen moment verveelt maar ook niet uit je stoel opvliegt van opwinding. Fijne Country & Western muziek en de gekozen nummers zijn stuk voor stuk goede keuzes, de grootste kracht van dit album is dat het echt een geheel is qua aanpak en stijl waardoor er niks uit de toon valt. Dat gezegd hebbende , afsluiter Age Like Wine heeft het mooiste couplet op de hele plaat;

Old timer, old timer / Too late to die young now / Old timer, five and dimer / Tryin’ to find way to age like wine somehow.

Tracks:
01. Highway 87 ( Hayes Carll)
02. That’s What Keeps The Rent Down, Baby ( Geoff Berner)
03. Montana Waltz ( Ian Tyson)
04. Blue Wing ( Tom Rusell)
05. Pasa-Get Down-Dena ( John Evans)
06. Spookin’ The Horses ( Fred Eaglesmith)
07. Little Rock ( Hayes Carll)
08. Road To Las Cruces ( Ian Tyson)
09. Big American Headliner ( Mike Plume)
10. Age Like Wine ( Todd Snider)

Website: https://www.corblund.com/