Review: Copperhead County – Homebound

 

Copperhead County - Homebound

Copperhead County – Homebound
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Continental Record Services
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Nederland doet middels Voltage en Copperhead County uitdrukkelijk mee in het Southern rockgenre. Laatstgenoemde band werd in 2018 opgericht en leidde haar naam af van het nummer Copperhead Road van Steve Earle.

Na enkele personeelswisselingen bestaat de groep uit Jordy Duitscher (toetsen), Alex Stolwijk (drums), Johan van Dijk (bas, zang), Corvin Silvester Keurhorst-Van Wees (zang, gitaar), Robert van Voorden (gitarist, zang)) en Marja Boender die verantwoordelijk is voor de achtergrondvocalen.

Begin 2020 bracht Copperhead County haar debuut uit, ‘Brothers, dat een prima ontvangst kreeg en terecht want het was een fraai album met uitgekiende composities. Voor de opvolger werd Matt Wallace ingehuurd voor de mix en productie, een man die zijn sporen al heeft verdiend als man aan de knoppen bij onder meer Faith No More, R.E.M en Blackberry Smoke, niet toevallig een van de groepen waarmee Copperhead County graag wil worden vergeleken.

Die vergelijking is absoluut niet uit de lucht komen vallen want ook ‘Homebound’ is een heerlijk Southern rockalbum, zoals de Amerikaanse evenknie die ook placht te maken.

Het tiental nieuwe liedjes telt meer dan voldoende toekomstige live-favorieten zoals de opener Sunny die me ook wel enigszins aan The Outlaws deed denken. Het daaropvolgende Dreams Of The South toont aan dat de band ook prachtige rockballads kan schrijven, verder op blijkt dat nogmaals uit het wonderschone Tonight We Ride.

Van de rockers zijn het lekker opzwepende Quickjaw, het al eerder als single verschenen Solid Ground, Highroller-Queen Of Vegas en Sound Of Summer erg sterk.

Overtuigende opvolger van een toch al sterk debuut !

Tracks:
01. Sunny
02. Dreams Of the South
03. Quickjaw
04. Solid Ground
05. Enjoy The Ride
06. Queen of Vegas
07. Tonight We Ride
08. JamMan
09. Alpharetta Rain
10. Sound Of Summer

Website: http://www.copperheadcounty.com/