Copperhead County – Brothers
Format: CD – Digital / Label: Continental Records Services
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het feit dat er in Nederland een band is, die gek is op Southern Rock is op zich al een opmerkelijk feit aangezien we hier te maken hebben met een puur Amerikaanse stroming. En als dan blijkt dat deze Nederlandse band, Copperhead County, in staat is om een zeer overtuigend en uitstekend Southern Rock af te leveren, maakt het dan nog opmerkelijker.

Copperhead County bestaat uit zanger Corvin Silvester, gitarist Robert van Voorden, organist Jordy Duitscher, drummer Alex Stolwijk, bassist Niels Budel en achtergrondzangeressen Ashley de Jong en Marja Boender.

Na de EP ‘Enjoy The Ride’ uit 2019 is het nu tijd voor het debuutalbum van deze band. En zoals gezegd staat het album vol met overtuigende Southern Rock met een hoog soulgehalte en waarin ook invloeden als het geluid van the Black Crowes opduiken.

Be Different, de opener van het album, is Southern Rock van het ouderwetse funky soort a la the Outlaws. Een nummer met prima meerstemmige zang en de stem van Corvin Silvester die lekker doorleeft klinkt. Robert van Voorden strooit zijn priemende gitaarakkoorden rond met een hier en daar opduikend twang geluid.
Not Even In The Wind is een nummer dat de Southern Rock mengt met Bob Seger-achtige rock. Een ingetogen nummer met een vlammende schurende gitaar en een zeer soulvol orgel van Jordy Duitscher. Brothers zit meer in de felle Lynyrd Skynyrd hoek met hard bijtend gitaarwerk.
Vervolgens is Horizon een venijnig groovend Southern Rock nummer met heerlijk uitwaaierend orgelspel. De ballad Bring On The Rain is een lui deinend nummer, dat intiem en zeer soulvol klinkt, vooral door de Chris Robinson-achtige zang van Corvin.
Ook in Pacific Street zit een behoorlijk Black Crowes gehalte in een stevig riffend nummer. Het countrygeluid van de Southern Rock komt aan bod in het instrumentale Tskaro met een hoofdrol voor de countrygitaar van Robert. De intense zang van Corvin steelt de show in de breekbare ballad Wide Plains. Daarna is With You Again weer een hoekige, aanstekelijke rocker.
Het sluitstuk van het album is Southern Feeling en dat is dus een weldadig deinend gevoel in een zeer soulvol nummer met splijtend gitaarwerk.

Copperhead County bewijst met hun debuutalbum, dat de Southern Rock ook in Nederland zeer overtuigend kan klinken.

Een schitterend album, dat ook bij de Amerikaanse fans van Southern Rock in de smaak zal vallen!

Tracks:
01. Be Different
02. Not Even the Wind
03. Brothers
04. Horizon
05. Bring On the Rain
06. Pacific Street
07. Tskaro
08. Wide Plains
09. With You Again
10. Southern Feeling

Website: Copperhead County