Review: Chris Rosander – The Monster Inside

 

Chris Rosander - The Monster Inside

Chris Rosander – The Monster Inside
Format: CD – Digital / Label: Pride & Joy Music
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

We zijn er inmiddels aan gewend dat de beste melodieuze metal uit Zweden komt. Zo ook via het nieuwe album van Chris Rosander. Een 25-jarige zanger-gitarist uit Örnsköildsvik, die in het verleden werkte met Michael Ruff, Paulo Mendonca, Frank Adahl en X-Romance.

Chris debuteerde solo met het album ‘King Of Hearts’ op het AOR Heaven label en is nu toen aan zijn tweede album. Daarop krijgt hij de hulp van P-O Sedin (bas, ex-Perfect Plan), Magnus “Grunna” Grundtröm (drums), Rasmus Fors (keyboards), Johan Sjödin (keyboards) en Anton Frengen (gitaar)

Alle voor melodieuze metal noodzakelijke elementen zijn aanwezig. Krachtige verzorgde rockers zoals The Monster Inside. Een stuwende rocker waarin het geluid van Europe en Whitesnake een verbond lijken te hebben gesloten terwijl ook Glenn Hughes flink van invloed lijkt te zijn geweest.

Only Hearts Die Young gaat de funky groovende kant van Toto op met prima branderig gitaarwerk. Nothing Lasts Forever handelt over de Covid lockdown en is een krachtige Whitesnake-achtige rocker met hard snijdend gitaarspel. De meer gepolijste kant van Chris Rosander komt aan bod in The Labyrinth met een hoog Toto gehalte en de gepolijste ballad Broken Soul.

Mij bevallen de stevige rockers het best. Turn Your Heart To Stone is bijvoorbeeld een opwindend pompend nummer met zowel Whitesnake als Rainbow invloeden. Dat geldt ook voor de afsluiter van het album Little White Lies.

Liefhebbers van de AOR/melodieuze metal mogen dit album van Chris Rosander absoluut niet laten liggen!

Tracks:
01.The Monster Inside
02. Only Hearts Die Young
03. Nothing Lasts Forever
04. High On Love
05. The Labyrinth
06. This Isn’t New
07. Northern Lights
08. When I’m Gone
09. Broken Soul
10. Turn Your Heart To Stone
11. Little White Lies

Website: https://www.facebook.com/chrisrosanderofficial/