Chris Rosander – King Of Hearts
Format: CD – Digital / Label: AOR Heaven Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van de melodieuze rock kunnen de beurs weer trekken want de Zweedse multi-instrumentalist en zanger Chris Rosander heeft een in dat genre prima debuutalbum uitgebracht. Een debuutalbum waarop hij vrijwel alle instrumenten voor zijn rekening neemt, slechts bijgestaan door bassist P-O Sedin en op één nummer door sologitarist Anton Frengen.

Het gaat hier dus om de melodieuze tak van de pop-rock met een behoorlijk hoog Toto/Jefferson Starship gehalte. Het rockgedeelte komt bovendrijven via het priemende gitaarwerk van Chris.

Het album opent met de stevige melodieuze rocker Online waarin de krachtige en heldere stem van Chris opvalt. Er zitten in dit nummer genoeg harde elementen om de rockliefhebbers tevreden te stellen.
Ook She’s A Killer zit overduidelijk in de Starship/Toto hoek. Een nummer, dat het vooral in de USA goed zal gaan doen met zijn zeer melodieuze geluid. Don’t Look Back heeft iets van Toto’s “Rosanne” weg in een zacht deinend nummer. Angelina begint met een synthesizer intro a la Van Halen’s “Jump” maar gaat al snel over in een warm en aantrekkelijk Toto rocknummer.
Can’t Let Go is licht funky, krachtig, maar melodieus groovend met prima meerstemmige zang. Ook in Only For The Night zit een funky geluid, maar dan iets jazzier waardoor je naast Toto ook aan Christopher Cross gaat denken.
Het mid-tempo Crossroads rockt, door het stevige gitaargeluid, iets harder dan de rest van de nummers op dit album. Sologitarist Anton Frengen is te horen in het zacht deinende King Of Hearts.
Chris sluit zijn album af met het meest rockende nummer van het album, No Destination, met bluesy gitaarlicks.

Chris Rosander blijkt met dit debuut een aanwinst te zijn voor het melodieuze rock genre.

Tracklist:
01. Online
02. She’s A Killer
03. Don’t Look Back
04. Angelina
05. Can’t Let Go
06. Could This Be Love
07. Price Of Love
08. Only For The Night
09. Crossroads
10. King Of Hearts
11. No Destination

Website: www.facebook.com/chrisrosanderofficial