Review: Bobby Weir & Wolf Bros – Live in Colorado Vol. 2

 

Bobby Weir & Wolf Bros - Live in Colorado Vol 2

Bobby Weir & Wolf Bros – Live in Colorado Vol. 2
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Third Man Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Dat Bobby Weir zijn stempel heeft gedrukt op Amerikaanse muziek mag gerust een understatement heten, dat andere “bandje” waar hij vanaf het begin deel van uitmaakte is namelijk in de Verenigde Staten en ver daarbuiten een begrip bij liefhebbers van uitgesponnen jams. Na het overlijden van Jerry Garcia in 1995 was Weir onderdeel van meerdere bands, al dan niet bestaande uit een of meerdere leden van The Dead maar in 2018 besloot hij om Bobby Weir & Wolf Bros op te richten.

Met deze band speelt hij eigen materiaal in combinatie met nummers van The Grateful Dead, begin dit jaar kregen we al ‘Vol.1 van Live in Colorado’. Een uitstekende plaat waarvan er nu dus een tweede deel beschikbaar is gemaakt.

Ook dit tweede deel bestaat uit nummers die zijn opgenomen in het Gerald.R Ford Amphitheater en het legendarische Red Rocks Amphitheater.

Het tempo van de gespeelde nummers ligt hier wat tandjes lager dan we de afgelopen jaren van The Dead gewend waren. Persoonlijk vind ik ze hierdoor meer aan kracht winnen. Maar het tempo waarin ze gespeeld worden is onder aanhangers van The Dead een onderwerp van discussie die al zo oud lijkt te zijn als de weg naar Rome. De band steekt echter in uitstekende vorm deze avonden, waarbij de toevoeging van The Wolfpack, die voor de strings & brass zorgen, erg prettig werkten ze geven het geheel een diep, warm gevoel mee.

Met zeven nummers die tezamen een goede 75 minuten op de klok zetten is ‘Live in Colorado Vol.2’ evenals Vol.1 een zeer fraaie live plaat. Zo een die je in veel omstandigheden op kunt zetten zonder dat die uit de toon valt. In de positieve zin van het woord want dat mag best een prestatie genoemd worden.

Tracks:
01. Mama Tried
02. Eyes of the World/What’s Going On
03. Terrapin Station Suite
04. The Other One
05. Brokedown Palace
06. Days Between
07. Ripple

Line-Up:
Bobby Weir: Guitar & Vocals
Don Was: Bass Guitar
Jay Lane: Drums
Jeff Chimenti: Keys
Greg Leisz: Pedal Steel
The Wolfpack: Strings & Brass

Website: https://bobweir.net/