Review: Ann Wilson & Tripsitter – Another Door

 

Ann Wilson & Tripsitter - Another Door

Ann Wilson & Tripsitter – Another Door
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Dualtone
Release: 2023

Tkst: Tom Wouters

Heart-zangeres Ann Wilson vierde vorig jaar een soort van come-back met haar solo-album ‘Fierce Bliss‘, “heavier dan Heart ooit was”, schreef uw recensent toen. En ook nu heeft Ann Wilson met haar band Tripsitter een album gemaakt dat vol staat met behoorlijk heavy rocksongs.

Daaroverheen knalt de stem van Wilson, zoals we die van Heart kennen. Wilson beschikt over een dijk van een rockstem met veel volume, maar toch ook vaak opvallend melodieus. Dat het geluid op ‘Another Door’ vaak aan Heart doet denken, betekent dus eigenlijk dat het geluid van Heart vooral door de stem van Ann Wilson werd gedefinieerd.

Zoals gezegd is het merendeels van de songs op ‘Another Door’ stevig tot zeer stevig, met hier en daar zelfs knalharde hardrock, adequaat gespeeld door de Tripsitter band. Toch zijn het de wat rustiger nummers waar Wilson’s geweldige stem het best tot haar recht komt, zoals in het sferische, bijna ambient-achtige Tripsitter en het Heart-achtige This Is Now. Die sferische aanpak komt af en toe terug, zoals in het middenstuk van Ruler Of The Night, waarin we Ann Wilson ook op fluit horen, een instrument dat ze in de begindagen van Heart ook wel speelde.

Hoogtepunten van ‘Another Door’ zijn de twee ballads Still en Miss One And Only, waar Ann Wilson nog maar eens bewijst tot de absolute eredivisie van rockvocalistes te behoren. En alleen al het kunnen beluisteren van die fantastische stem is het aanhoren van ‘Another Door’ dubbel en dwars waard.  

Tracks:
01. Tripsitter
02. This Is Now
03. Rain of Hell
04. Stranger in a Strange Land
05. Waiting for Magic
06. Ruler of the Night
07. Still
08. Rusty Robots
09. What If
10. Little Things
11. Miss One and Only

Website: https://annwilson.com/home/