Review: Ann Wilson – Fierce Bliss

 

Ann Wilson - Fierce Bliss

Ann Wilson – Fierce Bliss
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Silver Lining Music
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Ann Wilson kennen we allemaal als de stem van Heart, de band die ze samen met haar zus Nancy tot één van de succesvolste bands van de laatste drie decades van de vorige eeuw maakte. Naast de vele hoogtepunten leerde Ann Wilson (72 jaar oud inmiddels) ook de mindere kanten van het rocksterdom kennen. Maar ze is er nog steeds, inmiddels zonder zus Nancy, die de bandnaam heeft opgeëist en als Heart onderweg is. Het noopte Ann om onder haar eigen naam op te treden. Dat weerhield haar er niet van om solo de studio in te duiken om ‘Fierce Bliss’ op te nemen.

Aanvankelijk wilde ze een paar nummers in de Muscle Shoals Studio opnemen, waar ze gitarist Tom Bukovac en bassist Tony Lucido ontmoette. Met deze twee muzikanten en met gitarist Kenny Wayne Shepherd, die toevallig voorbijkwam, nam ze een aantal nummers op. Later schreef ze samen met Warren Haynes (Gov’t Mule) nog een paar songs en zo lag er ineens het album ‘Fierce Bliss’, gestoken in een prachtig hoesontwerp van Roger Dean (Yes).

‘Fierce Bliss’ (felle geukzaligheid) is een titel die de lading dekt. Wilson voelt zich duidelijk heel erg lekker en fel is het zeker. ‘Fierce Bliss’ bevat elf nummers die vooral (zeer) stevig rocken, een stijl die goed past bij de geweldige rockzangeres.

Overduidelijk is de sound Heart, maar dan in een heavy jasje. Het knallende gitaarwerk ontaardt af en toe in gierende noise metal, maar dat mag de pret niet drukken. Mooie nummers zijn het stevig rockende Black Wing, Missionary Man (met een gospelkoor), het relatief rustige Forget Her en de keiharde bluesrocker Angel’s Blues. Heel fraai is ook de cover van Robin Trower’s Bridge Of Sighs, dat geknipt is voor de stem van Wilson.

‘Fierce Bliss’ is een fraaie come-back van Ann Wilson, heavier dan Heart ooit was.

Tracks:
01. Greed
02. Black Wing
03. Bridge of Sighs
04. Fighten for Life
05. Love of My Life (feat. Vince Gill)
06. Missionary Man
07. Gladiator
08. Forget Her
09. A Moment in Heaven
10. Angel’s Blues*
11. As the World Turns

Vocals – Vince Gill on “Love of My Life”
Lead Guitar – Kenny Wayne Shepherd on “Bridge of Sighs” and “Missionary Man”
Guitar – Warren Haynes on “Gladiator” and “Angel’s Blues”
Guitar – Tyler Boley on “Black Wing”
Keyboards – Danny Louis on “Gladiator” and “Angel’s Blues”
Keyboards – Dan Walker on “Black Wing”
Bass – Jorgen Carlsson on “Gladiator” and “Angel’s Blues”
Bass – Andy Stoller on “Black Wing”
Drums – Matt Abts on “Gladiator” and “Angel’s Blues”
Choir – The Rev Nathan Young Singers on “Missionary Man”

Website: https://annwilson.com/