Review: Afton Wolfe – Twenty-Three

 

Afton Wolfe - Twenty-Three

Afton Wolfe – Twenty-Three
Format: mini CD – Digital / Label: Grandiflora Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

In 2021 verscheen het debuutalbum ‘Kings For Sale‘ van zanger-componist Afton Wolfe. Een album waarop deze zanger uit McComb, Mississippi (sinds 2003) in Nashville) behoorijk indruk maakte met zijn mix van diepe soul, donkere country en gospelinvloeden.

Twee jaar later is er nu dus een mini-album van Afton Wolfe verschenen met vijf nummers.

En ook nu overtuigt hij ons weer van zijn kwaliteiten. Op het mini-album wordt hij bijgestaan door o.a. Mike Miz (gitaar) en Regina McCrary (zang, bekend van the McCrary Sisters).

Het album opent op een verpletterend mooie wijze met de diepe soulballad Cry. Een majestueus nummer met de zeer soulvolle zang van Afton, die als een mix van Tom Waits en Howlin’ Wolf klinkt en de vlammende gitaar van Mike Miz.

Daarna volgt de donkere country van The Moon Is Going Down met Afton’s gekwelde raspende stem in een intiem en donker nummer.

De stemmige viool van Rebecca Weiner Tompkins siert het donkere traag dreunende Truck Drivin’ Man op. Een nummer met een onmiskenbare Tom Waits sfeer. So Purple klinkt vervolgens loom en funky op een diep grommende manier. Een zeer donker nummer waar de fluit van Seth Fox doorheen dwarrelt.

Late Nite Radio is de zeer indrukwekkende afsluiter van dit mini album. Een dromerig aanzwellend nummer met zeer emotionele zang van Afton.

Dit mini-album doet uitzien naar een nieuw album van Afton Wolfe. Een geweldig mini-album!

Tracks:
Tracks:
01. Cry
02. The Moon is Going Down
03. Truck Drivin Man
04. So Purple
05. Late Nite Radio

Website: https://aftonwolfe.com/