Review: 11 Guys Quartet – 11 X 11

 

11 Guys Quartet - 11 X 11

11 Guys Quartet – 11 X 11
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

11 Guys Quartet is een band uit Boston en omstreken bestaand uit een viertal vrienden. Ze begonnen als the 11th Hour Band. Paul Lenart (gitaar, zang), Bill “Coach” Mather (bas), Chuck Purro (drums) en Richard “Rosy” Rosenblatt (harmonica) deden hun blueservaring op in bands als de band van T-Bone Walker, the James Montgomery Band, de band van Van Morrison, the Colwell-Winfield Blues Band en Danny Klein’s Full House.

’11 X 11′ is de opvolger van het succesvolle live album ‘Small Blues And Grooves‘ uit 2020. Kenmerkend voor het geluid van 11 Guys Quartet is het rauwe vurige bluesgeluid.

Op twee nummers na hebben we hier te maken met instrumentale nummers waarop de vurige harmonica van Richard Rosenblatt en de ziedende slidegitaar van Paul Lenart alle ruimte krijgen, solide ondersteund door de ritmesectie Bill Mather en Chuck Purro.

Het album gaat van start met het korte maar zeer krachtige Lightning Road. Een schurend deinend nummer met vurig harmonicaspel en fel slidegitaarwerk. Black Cat Bone steunt op een harde Bo Diddley beat waarover de rauwe harmonica en slidegitaar zich volop kunnen uitleven.

De slowblues Blues Beyond Midnight bevat overduidelijke House Of The Rising Sun trekjes. Een intiem deinend nummer met hard gierend gitaarspel en broeierig brullend harmonicaspel. Paul Lenart verzorgt de zang in het furieus rockende Drivin’ A Fast Car en het lui groovede He Ain’t Got You, dat uiteraard geïnspireerd is door I Ain’t Got You (bekend door Jimmy Reed).

Texicali Mojo is een warm deinende bluesmambo vol met galmend gitaarwerk en schurend harmonicaspel. Stompin’ Blues is wat de titel belooft: een smerige stampende blues.

Na het landerig rockende Jokers Blues is Possum Blues een luie Smokestack Lightning achtige blues. In The Rona Stomp steelt de ziedende slidegitaar van Paul Lenart de show. Het solide rauw rockende Rockin’ The Blues sluit het album af.

Een heerlijk rauw rockend bluesalbum!

Tracks:
01. Lightning Road
02. Black Cat Bone
03. Blues Beyond Midnight
04. Drivin’ A Fast Car
05. Texicali Mojo
06. Stompin’ Blues
07. He Ain’t Got You
08. Jokers Blues
09. Possum Blues
10. The Rona Stomp
11. Rockin’ The Blues

Website: https://www.11guysquartet.com/