Recensie: The Georgia Thunderbolts – Can We Get A Witness

 

The Georgia Thunderbolts - Can We Get A Witness

The Georgia Thunderbolts – Can We Get A Witness
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Dit album is het debuutalbum voor het Mascot label van de Amerikaanse band The Georgia Thunderbolts uit Rome, GA. Eerder brachten ze al een EP uit: ‘The Georgia Thunderbolts’.

Een band, die te boek staat als een Southern Rock band. Maar met de term ”Southern Rock” doe je deze band echter schromelijk tekort! Er is wel degelijk sprake van Southern Rock in sommige nummers maar je komt ook invloeden als Frankie Miller, Led Zeppelin of Bad Company tegen terwijl de band zijn hand ook niet omdraait voor melodieuze rock.

De band bestaat uit T.J. Lyle (zang, harmonica, piano), Riley Couzzourt (gitaar), Logan Tolbert (gitaar), Zach Everett (bas, keyboards) en Bristol Perry (drums) en de band werd in de high school jaren van de bandleden gevormd.

De Southern Rock is vooral te horen in de cover van het Allman Brothers Band nummer Midnight Rider dat voorzien is van een massief rockgeluid met schurend gitaarwerk van de beide gitaristen en prima zang van T.J. Lyle, die op dit album bewijst zowel rauw als gevoelig te kunnen zingen.

Ook de rockballad So You Wanna Change The World zit in de Southern Rock hoek. Een ballad, die rauwe genoeg klinkt om de aandacht van de rockfans vast te kunnen houden. Bij dit nummer ontkom je niet aan de Lynyrd Skynyrd vergelijkingen.

De band blijkt ook een grote fan van de muziek van Frankie Miller te zijn. De cover van diens Be Good To Yourself klinkt lekker rauw en broeierig en in It’s Alright duikt het Frankie Miller geluid nogmaals op via een bluesy rocker met stug doorriffende gitaren.

De opener van het album Take It Slow beukt er gelijk stevig in via een pompend bluesy nummer met gierend harmonicaspel van T.J. en hard snijdend gitaarwerk.

Spirit Of A Working Man klinkt krachtig als Led Zeppelin vermengd met een soulvol Southern Rock geluid.

Er wordt ook lui gefunkt. Dancin’With The Devil heeft soulvolle hoekige grooves, de grooves in de zeer stevige rocker Can I Get A Witness klinken behoorlijk log en Set Me Free is een luie broeierige funker.

Met album voor Mascot Label Group nestelen The Georgia Thunderbolts zich gelijk in de Eredivisie van de Southern Rock.

Tracks:
01. Take It Slow
02. Lend A Hand
03. So You Wanna Change The World
04. Looking For An Old Friend
05. Spirit Of A Workin’ Man
06. Midnight Rider
07. Be Good To Yourself
08. Half Glass Woman
09. Dancin’ With The Devil
10. Can I Get A Witness
11. Walk Tall Man
12. It’s Alright
13. Set Me Free
Better Run From The Beast (Vinyl-only Bonus Track)

Website: https://www.georgiathunderbolts.com/

(C)T Dean Images

Hits: 52