The Georgia Thunderbolts – The Georgia Thunderbolts
Format: EP (Digital only) / Label: Mascot Label Group
Release: 2020

Hoe heerlijk is het om te merken dat het klassieke Southern Rock geluid nog regelmatig opduikt! Zoals op deze EP van the Georgia Thunderbolts uit Rome, Georgia.

Hun EP werd opgenomen in de Barrick Recording Studio in Glasgow, Kentucky, met producer Richard Young.

De Thunderbolts bestaan uit zanger T.J. Lyle, gitaristen Riley Couzzourt en Logan Tolbert, bassist Zach Everett en drummer Bristol Perry.

Het geluid van Lynyrd Skynyrd is overduidelijk en zeer prettig aanwezig in de Southern Rock ballad Looking For An Old Friend, die aan Skynyrd’s “Free Bird” doet denken. Een nummer met constant aanwezig snijdend gitaarwerk en Ronnie Van Zant-achtige zang van T.J.
Ook in het broeierige So You Wanna Change The World is Lynyrd Skynyrd flink aanwezig. Een song met een lome funky sfeer en splijtend hard gitaarwerk.
Lend A Hand is een smerig bonkende en stuwende rocker met funky gonzende gitaarriffs en een gemeen gierende gitaarsolo. Ook Spirit Of A Working Man is funky maar dan op een meer logge manier met evengoed ook ruimte voor intieme groovende rockelementen.
De afsluiter Set Me Free is een lui groovend bluesrock nummer met in ruime mate aanwezig huilend en priemend gitaarwerk en T.J. in absolute topvorm.

De liefhebbers van de Southern Rock hebben er met the Georgia Thunderbolts weer een lieveling bij!

Tracklist:
01. Looking For An Old Friend
02. So You Wanna Change The World
03. Lend A Hand
04. Spirit Of A Workin’ Man
05. Set Me Free

Website: The Georgia Thunderbolts