Beat Bronco Organ Trio – Hey Hey (featuring Alberto Palacios Anaut)
Format: DL single / Label: Rocafort Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Spanje raakt langzaam aan in de ban van een, dit keer prettig, virus, namelijk het “soul virus”. Eerder maakte ik al kennis met de swingende soulklanken van de band Koko-Jean & the Tonics uit Barcelona en dit keer word ik zeer prettig verrast door een single van de band Beat Bronco Organ Trio uit Madrid.

Een soul-jazz band, die bestaat uit Gabri Casanova (keyboards), Lucas de Mulder (gitaar, percussie) en Antonio “Pax” Alvarez (drums, percussie), op deze single aangevuld door gitarist Alberto Palacios Anaut.

Normaliter ligt de focus bij dit trio op de souljazzklanken, die in het begin van de jaren ’60 o.a. door orgelgigant Jimmy Smith werden geproduceerd.

Op deze single wordt componist Dave Bartholomew geëerd. Hij was vooral bekend als componist voor en muzikant in de band van Fats Domino. Verleden jaar overleed hij en dit was voor the Beat Bronco Organ Trio de reden om zijn Hey Hey als single op te nemen.

En Dave Bartholomew kan tevreden zijn want de single heeft een lekkere lome New Orleans groove met pompende drums en orgel, prikkende gitaarlicks en de zogenaamde “call and response” zang. Daarnaast levert gastgitarist Alberto Palacios Anaut een snijdende gitaarsolo af.

Dit is echt zo’n nummer, dat live om publieksparticipatie smeekt.

The Beat Bronco Organ Trio doet met deze single hun naam als “stone-cold groove machine” alle eer aan!

Tracklist:
1. Hey Hey

Website: www.facebook.com/Beat-Bronco-Organ-Trio