Koko-Jean & The Tonics – Bus Stop
Format: DL single / Label: Buenritmo Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Dat ze in Barcelona meer kunnen dan alleen maar uitstekend voetballen bewijst deze single van de soul/rhythm & bluesband Koko-Jean & the Tonics. Een band rond zangeres Koko-Jean Davis, die in het verleden de zangeres van de soulband the Excitements was.
Naast deze zangeres, met een wilde Tina Turner-achtige uitstraling, bestaat de band uit Dani Baraldés (gitaar), Anton Jarl (drums) en Victor Puertas (Hammond orgel).

De band werd in 2014 opgericht en bracht al eerder de EP ‘Hairwhip’ uit. En nu dus de single Bus Stop. Het enigste nadeel dat ik kan vinden dat er slechts één nummer te horen is. Ik had graag meer van deze band willen horen.

Bus Stop is namelijk een zeer opwindend nummer met een stuwende staccatto drive waarin Koko-Jean bewijst dat ze een aanwinst is op het vocale soulgebied. Ze heeft namelijk een felle, rauwe stem en wordt in dit nummer bijgestaan door het romig dwarrelende soulorgel van Victor Puertas, de bluesy gitaarlicks van Dani Baraldés en de hecht pompende drums van Anton Jarl.

Met Bus Stop bewijst deze band dat ze een hecht swingende Spaanse soulmachine is. Laat het debuutalbum maar komen!

Tracklist:
1.Bus Stop

Website: Koko-Jean & The Tonics