Torgeir Waldemar – Mercy

 

Torgeir Waldemar - Mercy

Torgeir Waldemar – Mercy
Format CD – Vinyl LP – Digital
Label: Jansen Records
Release: 2024

Release date: September 6, 2024

Na alle mooie resultaten van het ‘At The Opera’ album. Mercy is de opvolger van ‘Love’ uit 2020. Deze plaat is totaal het tegenovergestelde. Love was een enorme, geproduceerde bandplaat, met lagen en lagen gitaren en noise.

Mercy is een uitgeklede akoestische plaat, met alleen Torgeir Waldemar (zang en gitaar) en zijn nieuwe muzikale partner Michael Barrett Donovan (viool en achtergrondzang).

Het doet meer denken aan Townes van Zandt dan aan veel van Torgeirs eerdere werk. Check vandaag het nummer “The Way You Make Me Feel”.

In 2020 verscheen Love van Torgeir Waldemar, een in elk opzicht grandioze plaat, begin 2024 was er het live-album At The Opera, een tussendoortje dat fantastisch uitpakte. En nu is er Mercy; eigenlijk de tweede helft van Love. Zo rijk georkestreerd als die plaat was, zo sober is Mercy. We horen de Noor op gitaar en zang, af en toe begeleid door Michael Barrett Donovan op viool en als tweede stem. Elf niet al te vrolijke liedjes, waar Townes Van Zandt en Gene Clark zich niet voor geschaamd hadden. Prachtige teksten, mooie melodieën en de ingetogen maar toch door merg en been gaande stem van Torgeir Waldemar maken van Mercy een van de allerbeste folk-platen van dit decennium.

Torgeir Waldemar binnenkort te zien!
OCT 19  Utrecht (NL) Ramblin Roots Festival
NOV 28  Bree (B) Zeepziederij

Website: https://www.facebook.com/torgeirwaldemar/

Tracks:
01. Where to Throw My Shadow
02. Dover
03. Traces of Lust
04. For No Reason at All
05. Death Crept Upon Me
06. The Road to Evermore
07. Vibration of Strings
08. Cracking Lacquer
09. Bigger Wave
10. The Way You Make Me Feel
11. Remedy Pt. II