Moonlight Benjamin – Wayo

 

Moonlight Benjamin - Wayo

Moonlight Benjamin – Wayo
Format: CD
Label: Ma Case Records
Release: 2023

Release date: February 24, 2023

Haïtiaanse punk Voodoo Queen Moonlight Benjamin keert terug met eerste single van aankomend album ‘Wayo’

“Er zijn geen kleine dromen”, zegt Benjamin over “Haut là haut”. Ondanks de ontberingen die we doormaken, is het goed om onze dromen levend te houden. Dit is het ideaal waar Moonlight naar leeft: dankzij haar dromen komen haar verlangens tot leven. “Ontwaak je dromen, geloof in jezelf, dat ze een doel worden en geen fantasie!”

Benjamin omschrijft haar muziek als een mix van voodoo en rock-‘n-roll, en op Wayo combineert de zangeres en echte voodoo-priesteres haar Haïtiaanse roots met moerassige Louisiana-grit, waarbij ze de melodieën van Mizik Rasin uit Haïti vermengt met zwoele, opzwepende bluesrock. Wayo vervolgt de reis van Moonlight naar een unieke Caribische bluesrockfusie, die begon op haar album ‘Siltane’ uit 2018 en gevolgd door haar veelgeprezen album Simido uit 2020.

Wayo heeft een rauwer, meer ingetogen geluid dan haar vorige albums; met ruige gitaren en wild, oer-drumwerk dat de pure elementaire kracht van Benjamins grote stem benadrukt. Geïnspireerd door Alabama Shakes, The Kills, Oumou Sangaré, Koko Taylor, Dan Auerbach en Benjamin Booker, werkte Moonlight opnieuw samen met Matthis Pascaud, haar getalenteerde gitarist/artistiek leider/componist, om een album te maken dat al haar invloeden viert: van Afrika tot de Caraïben, naar de VS en Europa.

Website: https://www.moonlightbenjamin.com/

Tracks:
01. Wayo (4:38)
02. Haut là haut (4:02)
03. Taye banda
04. Ouvè lespri
05. Pè
06. Freedom Fire
07. Limyè
08. Bafon
09. Lilè
10. Alé
11. Pwenn fè