Moonlight Benjamin – Simido
Format: CD – Digital  / Label: Ma Case Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Door het beluisteren van dit album van Moonlight Benjamin ben ik erachter gekomen, dat er wel degelijk zeer bluesy world music bestaat! Moonlight Benjamin is een Haïtiaanse zangeres, die tegenwoordig in het Franse Toulouse verblijft. Zij kwam in aanraking met de voodoo en raakte hevig geïnteresseerd. Dat leverde haar de bijnaam “the priest of voodoo rock” op.

Vijf jaar geleden debuteerde zij met het album ‘Siltane’ en op deze opvolger wordt Moonlight bijgestaan door Matthis Pascaud (gitaar), Matthieu Vial-Collet (gitaar), Quentin Rochas (bas) en Bertrand Noel (drums).

Het album bevat een zeer intrigerende mix van world music en bluesrock, af en toe zelfs garageblues.

De opener Nap Chape is gelijk al een rauw stuwend nummer met schurende bluesgitaar licks, een galmende twanggitaar en de zeer krachtige stem van Moonlight, die klinkt als een bluesy Miriam Makeba.
Het schurende bluesgeluid houdt aan in Ki Nouvel. Een onweerstaanbare Haïtiaanse swinger met een funky rauwe bluesgitaar met zwierige swingende world music elementen als tegenhanger. In het huppelende funky Salwe vindt de schurende bluesgitaar wederom zijn weg.
Pale Pawol is betoverend mooi met de krachtige bijtende zang van Moonlight en stevige rockgitaarriffs. Tchoule is zeer bluesy, traag stampend met broeierige funky grooves.
Simido is een typisch geval van Haïtiaanse bluesrock met de zeer soulvolle powerstem van Moonlight in de hoofdrol. Pasay klinkt alsof the Black Keys op de Afrorock (of in dit geval Haïti rock) toer zijn geslagen. Een zeer rauw funky garagebluesnummer. De blubberbas van Quentin Rochas opent het broeierig galmende Pye Poudre. Een zinderend donker nummer met een diep twangende gitaar. Belekou klinkt zeer dreigend en hoekig met gemeen snijdend gitaarwerk.
De afsluiter Kafou is een onweerstaanbaar swingend, huppelend world music nummer.

Moonlight Benjamin krijgt je met haar voodop blues op dit album helemaal in je macht!

Tracklist:
01. Nap Chape
02. Ki Nouvel
03. Salwe
04. Pale Pawol
05. Tchoule
06. Simido
07. Pasay
08. Pye Poudre
09. Belekou
10. Kafou

Website: Moonlight Benjamin