Dean Owens – El Tiradito

 

Dean Owens - El Tiradito

Dean Owens – El Tiradito
Format: CD – Digital
Label: Continental Record Services
Release: 2023

Release date: May 5, 2023

DEAN OWENS begint een grote meneer te worden in de wereld van de Americana. En dat is niet op de laatste plaats te danken aan de intensieve samenwerking met John en Joey van Calexico. Met als grote blikvanger of oorworm natuurlijk zijn prachtige album ‘Sinner’s Shrine‘.

Dat stormde de Euro Americana Charts binnen, haalde zelfs 2 maanden de door majors gedomineerde Official Americana Charts in Engeland, werd door de lezers van Americana UK uitgeroepen tot album van het jaar 2022 (bij de lezerspoll van Heaven Magazine een eervolle tweede plaats achter The Delines) en werd, mede door vele lovende recensies en indie airply (DANK, DANK, DANK) voor CRS het bestverkopende singer/songwriter album van 2022.

Voorafgaand aan dat hit album had Dean al kennis laten maken met wat tracks via de 3 EPs die samen de ‘Desert Trilogy‘ vormden. Waarop dan ook weer tracks stonden die NIET op Sinner’s Shrine te horen zijn en die gezien de gelimiteerde oplages van de EPs bij niet al teveel fans in de platenkast belandden.

Die omissie wordt in mei rechtgezet met de release van ‘El Tiradito’, Een dubbelalbum met zowel een gezongen verhalende versie van de oorsprong van deze Sinner’s Shrine in Tucson Arizona, als met een al even beeldende verzameling desert instrumentals die als soundtrack zouden kunnen dienen als er ooit een film gemaakt wordt over de tragische liefdesgeschiedenis van Juan Oliveras, zijn jonge bruid en zijn schoonmoeder.

Van 18 tot 24 april tourt Dean met zijn Sinners door Nederland, en wie zijn optreden op Ramblin’ Roots heeft mogen meemaken weet dat zijn optredens niet alleen muzikaal zeer onderhoudend zijn maar dat hij zijn “country noir met een zwoel randje desert sounds” ook met een charmant Schots accent aan zijn publiek presenteert.

Hier een link naar de tourdata die verder ook nog onderaan deze mail te vinden zijn:
https://www.musthavemusic.nl/mhm-tours/dean-owens-april-2023

Website: https://www.deanowens.com/