BluesShack – Ten To Five

 

BluesShack - Ten To Five

BluesShack – Ten To Five
Format: CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2023

Release datum: 18 augustus, 2023

Het verhaal van BluesShack begint in een gezellige buurtkroeg, op de hoek van een straatje, verscholen net buiten het centrum van Utrecht. ln dit kleine café, gerund door vrijwilligers, komt elke derde donderdag van de maand een groep mensen samen om de blues in dans en muziek te vieren.

Op dit podium van 5m2 ontmoetten de leden van BluesShack elkaar in 2018 en begon de band langzaam zijn huidige vorm aan te nemen. Sindsdien hebben de bluesdans avonden geleid tot meer optredens, internationale aandacht en optredens op blues(dance)festivals, en tot het opnemen van enkele mooie albums.

De band kreeg voor het eerst bredere zichtbaarheid met hun in 2019 in Studio Moskou (NL) opgenomen album ‘Live in Moskou’. Het tweede album, ‘Hold On Tight, werd opgenomen tijdens de lockdown-periode in 2020 en 2021. Het gelijknamige titelnummer van dit album stond 14 weken lang in de top 10 van een belangrijke Britse onafhankelijke blues-hitlijst. Het album kreeg ook aandacht in de VS, zo werd via Radio Muscle Shoals een flink aantal radiostations in zowel de VS als Canada bereikt.

Het derde BluesShack-album, opgenomen en gemixt in het vroege voorjaar, verschijnt medio augustus 2023. Dit nieuwe album ‘Ten To Five’ bevat drie nieuwe originele nummers geschreven door de bandleden en het bevat enerverende samenwerkingen met Chad Strentz uit het Verenigd Koninkrijk en met Franck L. Goldwasser, alias Paris Slim, uit de Verenigde Staten en Frankrijk.

Een BluesShack-optreden brengt je regelrecht terug naar de oude Blues- en Jazzclubs. En op muziek van onder meer Etta James, Willy Dixon en T-Bone Walker. Laat je betoveren door de jazzy-soul sound van leadzangeres Loes Jongerling en geniet van het smaakvolle spel van de band (bluesharp, piano/Hammond, gitaar, bas en drums).

De band heeft als basis de muziek spontaan, puur en leuk te houden. Alle bandleden brengen een ander soort stijl en energie op het podium en dat staat garant voor een dynamisch avondje uit!

Website: https://bluesshack.nl/

Tracks:
01. Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down
02. You Say You Love Me
03. That’s Alright
04. Ocean Of Tears
05. Salty Water
06. It’s Alright
07. Why Don’t You Do Right
08. Is You Is You (My Baby)
09. Ten To Five
10. That’s Alright Vintage (Bonustrack)

Band:
Loes Jongerling: Vocals
Ies Wiechers: Guitar
Simon Bullock: Blues harp
Marcel Poeze: Drums
Mich Buschman: Bass
Christian Johansson: Piano – Hammond

BluesShack - Ten To Five - back