Recensie: BluesShack – Hold On Tight

 

BluesShack - Hold On Tight

BluesShack – Hold On Tight
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

BluesShack is een Nederlandse band uit Utrecht, die na hun debuut ‘Live In Moskou’ toe is aan album nummer twee.

Loes Jongerling (zang), Simon Bullock (harmonica), Ies Wiechers (gitaar), Marcel Poeze (drums), Christian Johanson (keyboards) en Mich Buschman (bas) hebben het album gevuld met een groot aantal covers.

Hold On Tight is het enige eigen nummer op dit album en komt twee keer op het album voor. Eén keer in een broeierige akoestische versie met een kermende harmonica van Simon Bullock, de slidegitaar van Ies Wiechers en de zeer krachtige zang van Loes Jongerling, een zangeres, die mij aan een mix van Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en Beth Hart doet denken.

Aan het eind van het album keert Hold On Tight terug maar dan in een band versie.

Het feit dat er zo veel covers op het album staan maakt eigenlijk niet zo veel uit aangezien BluesShack een geheel eigen draai aan deze nummers geeft.

Zo openen ze met Hoochie Coochie (Man) van Willie Dixon, dat in handen van Loes Jongerling natuurlijk een “Hoochie Coochie Girl” draai krijgt in een luie shuffle met de prachtige omfloerste stem van Loes, heerlijk uitwaaierend Hammond spel en de brullende harmonica van Simon.

De intieme pianoblues Be Careful is een cover van het Eddie Boyd nummer met uiterst swingend pianospel van Christian Johanson en priemend gitaarspel van Ies Wiechers.

In de cover van Little Walter Jacobs’ Juke staat de schroeiende harmonica uiteraard centraal in een soepel rockende shuffle. Carolyn Wonderland’s I Live Alone is een breekbaar nummer a la Ray Charles’ Lonely Avenue.

De klassieker Ain’t Nobody’s Business krijgt een intieme behandeling en heeft door het bluesy pianospel een behoorlijk Ray Charles (Guilty)  gehalte. Ies Wiechers strooit er stiekem wat vroege Fleetwood Mac geluiden doorheen. Willie Dixon’s My Babe klinkt opgewekt swingend met een zeer krachtig brullende harmonica.

Tot slot wordt T-Bone Walker’s Stormy Monday Blues op een zeer soulvol zwevende wijze gecoverd.

Wederom een prima album van eigen bodem. Ik hoop dat er op een volgend album meer eigen nummers komen want hun eigen compositie Hold On Tight belooft namelijk veel goeds!

01. Hoochie Coochie
02. Hold On Tight
03. Be Careful
04. Juke
05. I Live Alone
06. Ain’t Nobody’s Business
07. My Babe
08. Stormy Monday Blues
09. Hold On Tight (Band Version)

Website: BluesShack